Älä likaa hiuksiasi! Näin usein hiusharja tulisi oikeasti puhdistaa

Koska olet viimeksi puhdistanut hiusharjasi? Aivan. Nyt jos koskaan on aika kiinnittää huomiota hiusharjan puhtauteen, sillä se sisältää enemmän epäpuhtauksia kuin haluat edes tietää.

Hiusharja auttaa pitämään hiukset sileinä, mutta se vilkastuttaa myös päänahkasi verenkiertoa. Nämä hiusharjan perusominaisuudet kuitenkin heikkenevät, jos harja on täynnä irtohiuksia.

Harja ei pelkästään täyty hiuksista, vaan myös kaikista aineista joita käytät hiuksissasi. Eritoten näiden aineiden vuoksi harja tulisi puhdistaa säännöllisesti. 

Putsaus käy kätevästi veden ja shampoon avulla

Puhdas harja on tärkeä asia, sillä et taatusti halua epäpuhtauksia puhtaaseen päänahkaasi tai vastapestyihin hiuksiisi. Mutta kysymys kuuluukin, kuinka usein harja tulisi puhdistaa?

Asiantuntijat suosittelevat puhdistamaan harjan keskimäärin kahden viikon välein. Pitkähiuksisten tai paljon hiustuotteita käyttävien kannattaa puhdistaa harja tätäkin useammin. Putsaa harjaa viimeistään silloin, kun huomaat harjassasi merkkejä hiustuotteiden jäämistä.

Harja puhdistuu helpoiten shampoolla ja lämpimällä vedellä. Puhdista harja ensin irtohiuksista ja upota harja sen jälkeen shampooveteen. Ravista harjaa vedessä puhdistaaksesi sen kaikista likajäämistä. Kun harja on puhdas, jätä se kuivumaan harjakset alaspäin.

Pesun lisäksi irtohiukset kannattaa puhdistaa neljäkin kertaa viikossa. Jos jaat harjan jonkun toisen henkilön kanssa, kannattaa harja suihkuttaa laimennetulla desinfiointiaineella joka käytön jälkeen.

Aina puhdistaminen ei kuitenkaan riitä. Jos harjaasi on kertynyt pinttynyttä likaa tai siitä on irronnut harjaksia, vaihda harja suosiolla uuteen.

Ja kun harja on puhdas, kampauksia tekemään! Testaa vaikka tämä kaunis kampaus:

1:32

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja