Älä laiminlyö siveltimien, sutien ja sienten puhdistusta – näin siivoat meikkipussin

Meikkipussille siivous saattaa olla tarpeen, mutta on tärkeää pitää mielessä, että meikkisiveltimienkin säännöllinen puhdistus on ensiarvoisen tärkeää. Kuinka usein ja miten omat siveltimet, sudit ja sienet olisi parasta puhdistaa?

Raikas meikki kaipaa puhtaita taustavoimia. Säännöllinen siveltimien, sutien ja sienien puhdistus pitää kasvot entistä puhtaampina ja varmistaa siveltimien mahdollisimman pitkän käyttöiän.

Miksi puhdistus on niin tärkeää?

Meikkisiveltimet on tärkeää pitää puhtaina, sillä niihin kerääntyvät vanhat meikit, lika, bakteerit, ihon luontaiset öljyt sekä kuolleet ihosolut eivät tee hyvää iholle. Kun tavoitteena on raikas meikki, on taustavoimienkin oltava kunnossa.

Siveltimien, sutien ja sienien puhdistus pidentää myös niiden käyttöikää. Jos meikkivälineistä haluaa ottaa kaiken irti, on niiden puhtaudesta pidettävä hyvää huolta. Välineisiin kerääntyvät epäpuhtaudet ja meikki haurastuttavat niitä nopeasti.

Kuinka usein siveltimet, sudit ja sienet tulisi pestä?

Meikkivälineiden pesuntarpeeseen vaikuttaa luonnollisesti se, kuinka usein niitä tulee käytettyä. Päivittäisessä käytössä olevat siveltimet, sudit ja sienet kaipaavat kevyttä pesua viikoittain.

Meikkivoiteen levitykseen tarkoitetut sienet on syytä pestä kerran viikossa. Sienistä huomaakin jo muutamassa päivässä, kuinka meikkivoide imeytyy niihin. Muutaman viikon aikana sieni haurastuu helposti, jos voidetta ei pese pois sienestä.


Myös puuterien levitykseen tarkoitetut sienet ja vipat on syytä pestä kerran viikossa. Vaikka puuteri on meikkivoidetta kuivempaa, jää puuterikin sieneen tai vippaan kurjasti kiinni.

Viikoittain olisi hyvä puhdistaa myös luomivärisiveltimet. Kun luomiväriä levittää puhtaalla siveltimellä on lopputulos tasaisempi, sillä siveltimeen jäänyt luomiväri ei sotke luomea.

Nestemäisen meikin, kuten huulipunan tai luomivärin levitykseen tarkoitetut siveltimet kaipaavat pesua jopa muutaman päivän välein. Kostea meikki on tärkeää putsata siveltimestä useammin hygieniasyistä.

Miten pesu onnistuu parhaiten?

Meikkivälineiden pesun kanssa on syytä olla varovainen. Sudit on hyvä huuhdella ensit lämpimässä vedessä harjakset alaspäin osoittaen. Sutien metalliosien kastumista on syytä välttää, jotta metalliosat eivät reagoi veden kanssa. Laimea saippuaseos on helppo levittää välineisiin varovasti sormin. Saippualiuos on tärkeää huuhdella siveltimien kärjet niin ikään alaspäin suunnattuina, jotta sivellin ei kärsi pesusta.

Pesun jälkeen meikkisiveltimet, -sudit ja -sienet täytyy kuivattaa hyvin. Pyyhkeen tai paperin päällä välineet kuivuvat helpoiten. On tärkeää, että niin siveltimet, sudit kuin sienetkin ovat täysin kuivia, ennen kuin niihin taas tarttuu. Märkä suti tai sieni pilaa nopeasti meikkipaletteihin haurastuttaen tämän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja