Älä anna seksin muuttua askareeksi muiden joukossa! Seksiasiantuntija varoittaa elämänmuutoksesta, joka "voi pilata seksielämäsi"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Seksiasiantuntija muistuttaa, että lasten saaminen voi pilata parisuhteen, jos niin antaa tapahtua.

Australialainen Nadia Bokody on tullut tunnetuksi rohkeista seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan ja ulostuloistaan. Nadia on esimerkiksi jyrähtänyt avioliiton olevan luonnotonta, kertonut kannustavansa poikaystäväänsä katsomaan pornoa sekä kokeillut rohkeasti "nakurintsikkatrendiä". Nainen on myös selittänyt, miksi "useimmat miehet ovat surkeita sängyssä" ja opastanut miehiä naisen kiihottamiseen.

Hiljattain Nadia latasi mielipiteensä lapsista ja siitä, mitä jälkikasvu tekee seksielämälle.

– Aion tulla esiin ja sanoa jotain superkiistanalaista – lapset pilaavat seksielämän, seksiasiantuntija kirjoittaa News.com.au-sivustolla.

"Tässä se kiistanalainen osuus"

Nadia tarkentaa, ettei suinkaan yritä väittää, ettei lapsia pitäisi tehdä tai edes vakuuttaa, että lapsista seuraa takuulla seksitön avioliitto.

– Monilla lapsia saaneilla ihmisillä on hyvin tyydyttävät seksielämät, Nadia tunnustaa.

Nainen keskittyykin kirjoituksessaan siihen toiseen puoleen:

– Mutta – ja tässä on se kiistanalainen osuus – paljon useammilla ei ole [tyydyttävää seksielämää].

– Syy siihen, miksemme tunnusta tätä universaalia totuutta, on se, että se on vastoin äitiyden sopimusta. Sitä hiljaista lupausta, jonka naiset tekevät, kun heistä tulee vanhempia, etteivät he koskaan lipsauta, kuinka rankkaa lasten kanssa voi olla.

Nadia toteaa, että ajatellaan, että äitiyden jokaista hetkeä tulisi vaalia, aina keskiyön syötöistä pyykkipesuihin.

– Lasten on tarkoitus tehdä elämistämme rikkaampia ja täydempiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seksi putoaa tärkeysjärjestyksessä, kun perheeseen tulee lapsia

Nadia viittaa kuitenkin vuonna 2018 julkaistuun kyselyyn, jonka mukaan 46 prosenttia lapsellisista pariskunnista on huomannut fyysisen läheisyyden kuihtuneen lasten saannin myötä. 61 prosenttia kyselyyn vastanneista lapsia saaneista naisista myönsi, ettei seksi ollut enää prioriteetti. Vain 30 prosenttia miehistä oli samaa mieltä.

Nadia huomauttaakin, että vanhemmuuden huonot puolet osuvatkin liian usein naisiin. Muun mussa naisten urat kärsivät lasten saannin myötä, kun miesten uriin vanhemmuus ei juuri vaikuta. Naisilla riski sairastua mielenterveysongelmiin, esimerkiksi synnytyksen jälkeiseen masennukseen, on myös suurempi. Luonnollisesti vaikutukset näkyvät myös seksielämässä.

Seksistä tulee askare muiden joukossa?

Nadia kertoo ystävästään, joka tunnusti, ettei ollut harrastanut seksiä miehensä kanssa vuoteen. "En vain saa kerättyä halua tehdä sitä enää", ystävä tunnusti Nadialle.

– Minuun iski se hiljainen lannistuminen hänen silmissään, kuin hän olisi loppujen lopuksi hyväksynyt vastuun seksielämänsä haihtumisesta. Todellisuudessa seksuaalinen läheisyys on paljon monimutkaisempi ongelma kuin, että sen voisi supistaa muotoon "yksi huono kumppani, toinen hyvä".

Vahvan ja tyydyttävän seksielämän ylläpitäminen avioliiton ajan vaatii kovaa työtä kummaltakin osapuolelta, Nadia muistuttaakin. Lasten saannin myötä vaikeustaso nousee.

"Kun olet pyyhkinyt jonkun takapuolta, pessyt ja siivonnut koko päivän, viimeinen asia, jota tunnet haluavasi, kun aviomies tulee kotiin, on hänen kimppuunsa käyminen", selitti toinen ystävä Nadialle. Ystävän mukaan seksi tuntuu yhdeltä askareelta muiden joukossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin palautatte seksuaalisen läheisyyden suhteeseenne

Nadia kuitenkin vakuuttaa, että hyvä seksi ja vanhemmuus voivat kulkea rinnakkain. Tämä vaatii kuitenkin sen asian tunnustamista, ettei äitiys ole loputon lahja ja että naiset tekevät sen seurauksena useita uhrauksia. On myös tärkeää muistaa, että parisuhteessa on kaksi ihmistä, ei pelkkiä vanhempia.

– Tästä syytä vanhempien pitäisi pyrkiä ottamaan "taukoja" tehdäkseen asioita taas pariskuntana. Olipa se sitten lasten vieminen ystävälle ja hotelliyön varaamista, tai muutamaksi tunniksi karkaamista päivälliselle ja leffaan – on välttämätöntä luoda yhteys uudelleen ihmisiin, joita molemmat olitte ennen lasten saamista.

Nadia kehottaa myös olemaan vuorovaikutuksessa tavoilla, jotka olivat käytössä ennen lapsia.

– Muista aiheista kuin tehtävälistoistanne puhuminen, sellaisten tekstiviestien lähettäminen, joissa ei ole ohjeita siihen, mitä pitää hakea ruokakaupasta kotimatkalla ja ajan ottaminen yksinkertaisesti suutelemiseen ja katsekontaktin ottamiseen joka päivä, voivat olla äärimmäisen voimakkaita askeleita seksuaalisen läheisyyden uudelleen syttymiseen, Nadia vinkkaa.

– Todisteet ovat selviä: lasten saaminen voi pilata seksielämäsi. Mutta vain, jos annat sen tapahtua.

Lue lisää aiheesta seksi ja parisuhde!

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat