Mainos

Al-Qaida varoittaa uusista iskuista

Etsityn arabiterroristin Osama bin Ladenin aseellinen al-Qaida-verkosto kehotti kaikkia muslimeja liittymään pyhään sotaan Yhdysvaltoja vastaan. Ennalta äänitetty video esitettiin qatarilaisella al-Jazeera -televisiokanavalla. Videolla puhuu järjestön tiedotuksesta vastaava Suleiman Abu Ghaith.

Ghaithin mukaan arabimaailma ei voi hyväksyä amerikkalaisten ilmaiskuja Afganistaniin. Hän luonnehti iskujen "avanneen uuden sivun vihollisuuksissa" ja kehotti muslimeja hyökkäämään Yhdysvaltojen intressejä vastaan kaikkialla maailmassa.

Samalla Ghaith varoitti Yhdysvaltoja uusien terrori-iskujen mahdollisuudesta.

-Islamilainen kansa ei tästä päivästä lähtien pysy enää hiljaa. Jihadista eli pyhästä sodasta on tullut velvollisuus kaikille muslimeille, Ghaith sanoi.

USA: Al-Qaida tuhottava

Valkoinen talo kommentoi al-Qaidan vetoomusta ja uhkausta uusista terrori-iskuista pian televisiolähetyksen jälkeen epävirallisessa lausunnossaan. Valkoisen talon edustajan mukaan bin Ladenin johtaman verkoston julistus vahvistaa amerikkalaisten käsityksiä siitä, että ryhmä on tuhottava juurineen.

-Jos joku halusi vielä todisteita siitä, että juuri tämä ryhmä olisi syyllistynyt iskuihin vapautta ja sivilisaatiota vastaan, katsokoot julistusta, Valkoisen talon nimettömänä pysyttelevä viranomainen huomautti.

(STT-AFP-AP)

Qatarin tv:ssä (Huomenta Suomi 10.10.2001)

Yhdysvaltain johto on pyytänyt apua Natolta maan ilmatilan turvaamisessa. Kansan keskuudessa pelätään entistä enemmän biologisilla aseilla tehtävää iskua.

(Huomenta Suomi 10.10.2001)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja