Mainos

Akava suosittelelee työnhakuboikottia

Akavan hallitus suosittaa jäsenjärjestöilleen työnhakuboikottia sellaisiin kuntiin, jotka lomauttavat henkilöstöään tänä vuonna. Keskusjärjestö on toimittanut kuntalomautuksia koskevan selvityksensä jäsenjärjestöjensä käyttöön, jotta ne voivat harkita omia käytännön toimiaan asian johdosta.

Akava ja opetusalan ammattijärjestö OAJ ovat koonneet listan kunnista, jotka ovat sen mukaan lomauttaneet akavalaista henkilökuntaa, vaikka kuntien talous on suhteellisen hyvässä kunnossa. 36 lomautuksia tehneen kunnan joukosta on poimittu yhdeksän järjestön mielestä kaikkein räikeintä tapausta.

Selvityksen valmistuttua Akavan puheenjohtaja Mikko Viitasalo (kok.) ilmoitti viikko sitten aikovansa suositella Akavan hallitukselle päätöstä, jossa jäsenjärjestöjen jäseniä kehotetaan välttämään työnhakua lomauttajakuntiin. Akavan ja OAJ:n mustalle listalle joutuivat Hattula, Kontiolahti, Kuusamo, Lappajärvi, Muhos, Pello, Punkalaidun, Sonkajärvi ja Vuolijoki.

Akavan laskelmien mukaan kunnat ovat sisäasiainministeriön määrittämän kuntien talousluvun, kuntien vuosikatteen ja vakavaraisuuden sekä velkaisuuden perusteella taloudellisesti suhteellisen hyvin toimeentulevia kuntia. Akavan mukaan lomautukset ja henkilöstösäästösopimukset leikkaavat kunnissa työskentelevien ansioita tupo-sopimuksen vastaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.