Ajoturvallisuus kuntoon – kiinnitä huomiota aurinkolaseihin

Aurinkolasit tulisi valita aina käyttäjän ja käyttötarkoituksen mukaan. Autoilijan kannattaa hankkia polarisoivat linssit - mutta miksi?

Parhaan hyödyn aurinkolaseista saa, kun muistaa kertoa näönterveyden ammattilaiselle lasien käyttötarkoituksen. Erityyppisiä linssejä tarvitaan autoillessa, kaupunkiympäristössä asioidessa tai harrastuksien parissa.

Aurinkolasit palvelevat terveyden kannalta katsottuna neljää tarkoitusta. Laseilla suojataan silmiä liialliselta valon määrältä eli kirkkaudelta, haitalliselta valolta eli UV-säteilyltä, häikäiseviltä heijastuksilta sekä muilta luonnon olosuhteilta kuten viimalta ja lentäviltä pikkuroskilta.

– Erityisesti autoilijoiden kannattaa hankkia ajokäyttöön räätälöidyt polarisoivat linssit. Polarisoivien linssien käyttö on kuitenkin Suomessa vielä yllättävän vähäistä, kertoo markkinointipäällikkö Taru Korja Fenno Opticalista.

Polarisointi vaimentaa konepellistä, näyteikkunoista tai märästä tienpinnasta syntyviä kirkkaita valoheijastumia. Valoheijastuma saavuttaa silmän vaakasuunnassa, horisontaalisesti, ja sokaisee yllättäen hetkeksi. Polarisoiva linssi päästää läpi ainoastaan pystysuunnassa aaltoilevan vertikaalisen valon.

Kun aurinkolasit ovat juuri autoiluun sopivat ja kantajalle räätälöidyt, ne korjaavat perusnäköä, suojaavat silmiä ja vähentävät heijastumia. Silmää suojaavien ominaisuuksien lisäksi laadukkaat aurinkolasit ovat kestävät, ne ovat taivuteltavissa käyttäjän kasvoille sopiviksi ja laseihin on saatavilla varaosia. 

Lähde: Fenno Optiikka

Lue myös:

    Uusimmat