Mainos

Ajatuspajan johto puolustautuu: Jotain on tehtävä työllistämisen tehostamiseksi

Vapaata yrittäjyyttä tukevan ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtaja ei niele ammattiliitto Pro:n kritiikkiä Liberan julkaisusta, jossa kyseenalaistetaan ammattiyhdistysliikkeiden tarpeellisuus.

Pron Antti Rinteen mukaan kyse on satukirjasta, joka loukkaa ay-liikkeen roolia.

– Julkaisun otsikko (Umpikujassa? – Aika on ajamassa ammattiyhdistysliikkeen ohitse) on provosoiva, mutta lähtökohtaisesti meidän täytyy pystyä osallistumaan keskusteluun kilpailukykymme heikkenemisestä ja siitä, että meidän pitäisi uudistaa rakenteita, Liberan hallitusta johtava Anne Berner sanoo.

Berner toivoo sekä ay-liikkeeltä että työnantajajärjestöiltä ja valtiovallalta pian vastauksia muun muassa siihen, miksei työvoimaa työllistetä Suomessa tehokkaammin.

– Työmarkkinarakenteet ovat jäykkiä ja etenkin pienten yrittäjien mahdollisuus työllistää on usein vaativaa. Kynnys on korkea ja tähän me tarvittaisiin mekanismeja ja tapoja, jotka ovat yhteisesti hyväksyttyjä, jotta saisimme töihin nuoret ja ne, joiden osaamisalue ei ole kaikista korkeimmillaan.

– Aiemmin työkaluna kilpailukyvyn parantamiseksi on ollut devalvaatio, nyt euroaikana se ei ole käytössä oleva työkalu, joten käytännössä meidän jousto tapahtuu työn kautta, Berner jatkaa.

Berner korostaa, että työvoimaa olisi saatava mahdollisimman laajasti käyttöön, mutta ei alihinnoiteltuna.

Bernerin mukaan julkaisun ajankohta ei liity siihen, että työmarkkinajärjestöt päätyivät keväällä umpikujaan keskitetyn palkkaratkaisun löytämisessä. Syksyllä palkoista neuvotellaan liittokohtaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.