Ajatteleeko kumppanisi seksin aikana vain itseään? Nämä merkit kielivät itsekkyydestä sängyssä

Seksin tulisi ihanteellisessa tapauksessa olla kahden kauppa, mutta aina lopputulema ei ole niin tasapuolinen. Ajatteleeko sinun kumppanisi sängyssä vain itseään?

Vaikka sängyssä tulee olla jollain tapaa itsekäskin, ei seksikumppanin nautintoa sovi unohtaa. Harva haluaa sänkyynsä ihmistä, joka keskittyy vain omiin tarpeisiinsa.

– He tulevat harrastamaan seksiä tullakseen tyydytetyiksi, eivät tekemään liikaa töitä, kuvailee seksiterapeutti Juan Camarena  itsekkäiden ihmisten sänkykäyttäytymistä Men's Health -sivustolle.

Sivustolla muistutetaan, ettei ole itsekästä haluta omien seksuaalisten tarpeidensa tulevan tyydytetyiksi. Sen sijaan itsekästä on, jos jättää kumppanin tarpeet tyystin huomiotta omien tarpeidensa vuoksi. 

Asiantuntijat kertoivat Men's Healthille, mistä tunnistaa itsekkään seksikumppanin.

Kiirehtiikö kumppanisi esileikin ohi?

Esileikki on yksi tärkeimpiä osia seksikokemuksesta, mutta jotkut parit rynnivät sen ohi suoraan kohti orgasmia. Lämmittely voi kuitenkin olla aivan yhtä nautinnollista kuin hekuman huippukin, ja onkin hyvä muistaa, että monet todella tarvitsevat esileikkiä onnistuneen kokemuksen takaamiseksi.

Esileikin väliin jättämisen syy voi kuitenkin piillä muussakin kuin itsekkyydessä. Kenties kumppanillasi on ollut kokemusta seksikumppaneista, jotka eivät ole välittäneet lämmittelystä. Mies voi olla huolissaan omasta kestävyydestään; siitä, että esileikki vaikuttaa lyhentävästi itse yhdyntään.

Onkin hyvä huomioida, että on eri asia, jättääkö kumppanisi esileikin väliin vaikkapa oman, kestävyyteen liittyvän ahdistuksensa vuoksi vai siksi, ettei häntä oikeasti kiinnosta se, mitä sinä saat seksistä irti?

Älä unohda myöskään "jälkileikkiä"!

Ottaako hän tarpeesi huomioon?

Entä miten kumppanisi suhtautuu tarpeisiisi? Seksiterapeutti Kelifern Pomeranz kehottaa miettimään, miten kumppanisi suhtautuu, jos kerrot, mitä haluaisit seksin aikana tehdä. Jos sinä kerrot haluavasi kokeilla roolileikkejä, jättääkö kumppanisi toiveesi huomiotta tai pilkkaako hän niitä?

Yksi selkeä merkki itsekkyydestä voisi olla esimerkiksi sekin, että hän vaatimalla vaatii seksiä vielä sittenkin, kun olet jo tehnyt selväksi, ettei sinun tee mieli.

Entä kun hän saa orgasmin? Mitä hän tekee? Kääntääkö hän selkänsä ja alkaa nukkua, kun sinä saat jäädä vain haaveilemaan omasta orgasmistasi? Se on yleensä hyvä viite siitä, ettei sinun nautintosi kiinnosta.

Toisinaan kyse voi tietysti olla pelkästä tietämättömyydestä tai osaamattomuudesta. Syksyllä The Guardian -lehden palstalla eräs mies ihmetteli, miksi hänen tyttöystävänsä masturboi vielä seksin jälkeen. Toisin kuin asiantuntija, moni kommentoija oli sitä mieltä, että mies ei selvästikään onnistu tyydyttämään kumppaniaan.

Kerskuuko hän seksielämällänne kavereilleen?

Kaikkia ei haittaa, vaikka kumppani jakaisikin intiimielämän otteita ystävilleen, mutta toisille se voi olla vakava loukkaus omaa yksityisyyttä kohtaan. Jos kumppanisi retostelee seksielämällänne, vaikka tietää, ettet sitä haluaisi, ota se merkkinä hänen itsekkyydestään.

Onko orgasmisi palkinto?

On hienoa, jos kumppanisi haluaa tuottaa sinulle orgasmin, mutta onko sinun tyydyttämisesi täysin pyyteetöntä?

Jos kumppanisi haluaa tyydyttää sinua, koska hän haluaa sinun nauttivan, olette oikeilla jäljillä. Jos orgasmisi kuitenkin on kumppanillesi osoitus hänen omasta menestyksestään, ota se hälytysmerkkinä.

Pomeranz kehottaa kiinnittämään huomiota siihen, miten kumppani suhtautuu siihen, jos et pääsekään hekuman huipulle.

– Onko hän ilkeä, tai mollaako hän sinua, jos käytät vibraattoria orgasmin saavuttaaksesi?

Mistä tietää, että nainen on saanut orgasmin? Vastaus videolla. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Mitä voit tehdä?

Jos näyttää siltä, että sängyssäsi on itsekäs kumppani, älä vielä menetä toivoasi. Suhdetta ei ole pakko päättää, mutta asialle täytyy silti tehdä jotain.

Tunnista tarpeesi

– Kaikilla ei ole samoja tarpeita, joten on sinun hommasi tunnistaa, mitä seksuaaliset tarpeesi ovat. Haluatko halauksen vai suihinoton? Oletko sillä tuulella, että haluat pitkän esileikin vai vain pikaiset? sanoo Camarena.

Kommunikoi tarpeesi kumppanille

Kun tiedät, mitä haluat, selitä se niin, että kumppanisikin ymmärtää. Pomeranz muistuttaa, ettei suuria seksikeskusteluja kannata käydä juuri ennen seksiä eikä heti sen jälkeenkään. Kummankin kannattaa olla levännyt, kylläinen ja kykeneväinen keskittymään keskusteluun.

Positiivisen kautta

Pomeranz kehottaa kehumaan kumppania asioista, jotka tämä tekee sängyssä oikein ja tämän jälkeen ehdottamaan hellävaroen asioita, joita haluaisit hänen kokeilevan.

Osoita innostusta, kun hän sitten kokeilee ehdottamaasi asiaa sängyssä. Näin vahvistat tapaa, jonka haluat hänen toistavan jatkossakin.

Milloin liika on liikaa?

Itsekkyys seksin aikana voi viitata isompiinkin persoonallisuusongelmiin. Tämä tarkoittaa, että ette välttämättä ole yhteensopivia makuuhuoneen ulkopuolellakaan. 

Jos olet suhteessa, jossa tunnet olosi käytetyksi tai tunnet, ettei sinua arvosteta, eikä kumppanisi halua puhua siitä tai tehdä asialle mitään, kannattaa arvioida, mitä tekee sellaisessa parisuhteessa, Camarena kehottaa. 

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat