Aja turvallisesti sateessa – kolikon avulla tarkistat helposti renkaiden kunnon

Kesärenkaiden kunnolla on vaikutusta ajoturvallisuuteen etenkin syyssateilla. Tärkeää on renkaiden oikea urasyvyys, joka on helppo tarkastaa kotikonstein.

Syksyllä autoilijan voi yllättää rankka sadekuuro, mutta jo normaali syyssadekin muuttaa tiet vaarallisen liukkaiksi. Renkaiden riittävillä urasyvyyksillä ja oikealla rengaspaineella voi varmistaa turvallisen matkan sekä tehokkaan polttoaineen kulutuksen.

Alle neljän millimetrin urasyvyys renkaissa tekee autoilijan alttiiksi etenkin vesiliirrolle. Renkaiden kulutuspinnan urien syvyyden voi tarkistaa helposti kahden euron kolikon avulla. Kolikko laitetaan renkaan pääuraan ja jos uran reuna ei peitä hopeareunusta, on aika harkita renkaiden vaihtoa.

Aina vesiliirtoa ei voi estää, mutta oikeanlaisilla renkailla on vaikutusta jarrutusmatkaan ja tietuntumaan vahingon jo tapahduttua. Kuluneella kesärenkaalla vesiliirto alkaa kaarreajossa huomattavasti uusia renkaita aikaisemmin.

Muista tarkastaa renkaiden paine

Oikea rengaspaine säästää rahaa. Rengasliike Vianorista kerrotaan, että paineet vaikuttavat siihen, miten usein autoilijan täytyy kaartaa bensa-asemalle. Kun renkaassa on liian vähän ilmaa, vierintävastus suurenee. Renkaat lämpenevät ja kuluvat enemmän, mikä taas vaikuttaa polttoaineen kulutukseen. Vajaapaineisina renkaat myös rikkoontuvat helpommin.

Oikealla paineella ajaminen on mukavaa ja auton renkaat sekä pyörivät kevyesti että ohjatuvat tarkasti.

Lähde: Deski

Lue lisää:

MTV3 Koti:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja