"Äitini Parkinsonin tauti parani vitamiineilla"

Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, jonka oireita voidaan helpottaa, mutta ei parantaa. Näin oletti myös tautia sairastavan Hannan tytär Raija, kunnes hän tutustui vitamiinihoitoihin.

Raijan äiti sairastui Parkinsonin tautiin 68-vuotiaana. Perheen isä oli menehtynyt kaksi vuotta aiemmin. Diagnoosin myötä Raija alkoi matkustaa noin kuukauden välein toiselta puolelta Suomea äitinsä tueksi.

Lääkitys helpotti fyysisiä oireita, mutta sen sijaan sairaus alkoi muuttaa huolestuttavasti Hannan persoonaa.

− Meillä on aina huumori kukkinut perheessä. Minulle tuli kauhistuksena se, ettei äiti enää nauranut. Hän istui kiikkutuolissa apaattisena ja katsoi ikkunasta ulos, Raija kertoo.

Huoli äidin pärjäämisestä

Kun Hanna oli sairastanut vuoden päivät, tytär tajusi, ettei tämä tule enää toimeen yksinään. Raija muutti 33-vuotiaana äitinsä luo.

Arki alkoi rytmittyä oman vuorotyön ja äidin auttamisen välillä.

− Laitoin äidille ruuan valmiiksi ja sitten mietin, että miten hän saa sen lämmitettyä, saako hän lieden pois päältä. Edes ruoka ei pysynyt äidillä vapinan vuoksi käsissä. Murehdin, löytäisinkö hänet jostain lattialta kun palaan kotiin.

Hanna oli kuullut kampaajaltaan jo ennen sairastumistaan lääkäristä nimeltä Aki Loikkanen, joka tarjoaa Parkinsonin tautiin vaihtoehtoisia vitamiinihoitoja. Noin vuosi äidin diagnoosista Raija päätti ottaa lääkäriin yhteyttä.

− Äiti lähti vastaanotolle mielellään, sillä hän on ollut aina luontaislääketieteen, erityisesti yrttien, kanssa tekemisissä. Meillä ei ollut kuitenkaan mitään odotuksia. Ajattelimme vain, että kokeillaan.

Oireet katosivat

Lääkäri määräsi Hannalle ison määrän erilaisia vitamiineja ja hivenaineita; sekä luontaislääkkeitä että apteekin synteettisiä valmisteita.

Ensimmäinen näkyvä muutos ilmestyi pian vitamiinien käytön aloittamisesta: Hannan mieliala alkoi kohentua. Myös fyysisessä olotilassa tapahtui muutoksia.

− Vapina jäi pois. Hän nousi ylös ja lähti kävelemään, ja lopulta teki täällä puusavottaa ja kaikkea mahdollista. Hänestä tuli entinen iloinen Hanna, Raija kuvaa uskomatonta muutosta.

Terveen paperit

Seuraavassa puolivuotiskontrollissa myös lääkärin oli todettava sama. Potilaan oireet olivat mystisesti kadonneet.

− Lääkärit eivät olleet tippaakaan kiinnostuneita tästä lääkinnästä, ja aina oli eri lääkäri vastassa. Mutta oli heidän pakko myöntää, ettei tutkimuksissa löytynyt mitään merkkejä Parkinsonista.

Kolme vuotta Parkinson-lääkkeitä nautittuaan Hanna sai luvan jättää valmisteet tyystin pois. Hän kävi vitamiinihoidoissa yhteensä neljän vuoden ajan.

− Äiti sai terveen paperit ja kehotuksen ottaa neurologiin yhteyttä, mikäli oireet palaavat.

Ohjetta ei ole tarvinnut sittemmin noudattaa. Seuraavien yhdeksän vuoden aikana Hanna ei käynyt kertaakaan lääkärin vastaanotolla. 88-vuotiaana uudeksi terveyshaasteeksi muodostui sydämen vajaatoiminta.

− Viimeiset neljä vuotta ovat olleet aika rankkoja. Äiti on nyt 92 vuotta, ja toimin nykyään virallisesti hänen omaishoitajanaan. Mutta olen silti iloinen, että äiti sai aikanaan vitamiinihoidoista avun!

Kuvat: Coloubox.com

Studio55/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja