Äiti muistelee kaksi vuotta sitten traagisesti kuollutta Idols-tähteä: Vesaa tulee usein ikävä

Vuonna 2008 Idols-laulukilpailuun osallistunut Vesa Suonto menehtyi tapaturmaisesti juhannuksena 2014.

Laulaja Vesa Suonto kuoli mönkijäonnettomuudessa kaksi vuotta sitten juhannusaattona. Hän oli kuollessaan vain 30-vuotias.

Idols-lauluohjelmassa vuonna 2008 televisiossa nähdyn Suonnon äiti Helena kertoo MTV:lle, että aika on auttanut surutyössä.

– Kyllä Vesaa tulee usein ikävä. Hän oli hieno poika, laulajan äiti sanoo.

– Aika kuitenkin auttaa. Aluksi ajattelin häntä jatkuvasti aamuisin herätessä ja öisin nukkumaan mennessä. Nyt tilanne on tasaantunut.

Suonnon äiti sanoo, että hänen poikansa tulee mieleen aina, kun hän kuulee laulun, josta Vesa piti.

Vesa-Matti Loirin tulkinta Nocturnesta on yksi niistä. Samoin Leonard Cohenin Hallelujah. Niitä kappaleita on paljon, laulajan äiti kertoo liikuttuneena.

Helena Suonto muistelee poikaansa suurella lämmöllä.

– Olen miettinyt sitä, että Vesa eli 30 vuotta. Hän eli hienon ja onnellisen elämän, hänellä oli paljon ystäviä. Onnellinen elämä ei ollut hänen kohdallaan elämän pituudesta kiinni, laulajan äiti sanoo ääni lähes murtuen.

– Olemme onnellisia, että meille jäi kaksi ihanaa tytärtä ja heidän kolme ihanaa lastenlastaan.

Laulaja Arttu Wiskari oli yksi Vesa Suonnon hyvistä ystävistä. Wiskari esiintyi Suonnon hautajaistilaisuudessa.

Kaksi vuotta sitten laulajatähti kirjoitti hautajaispäivän tunnelmista blogissaan.

– Viime lauantai oli yksi elämäni rankimmista päivistä. Hyvän ystäväni hautajaiset ja muistotilaisuus pohjalle, sen jälkeen keikkabussin nokka kohti Rääkkylää. V***tuksen ja surun saattelemana taisinkin ääneen tokaista ”perkele johonkin Rääkkylään kansanmusafestareille”.

– Puhuin keikalla avoimesti huonosta aamustani ja kuinka olin saattamassa hyvää ystävääni viimeiselle matkalleen. Kiitos vielä kaikille upeasta kuvasta, joka otettiin ystäväni muistolle. Rääkkylä, toivottavasti otatte meidät vielä uudestaan.


Lue Wiskarin blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

Vesa Suonto kuoli onnettomuudessa juhannusaattona 20. kesäkuuta 2014. Poliisin tiedotteen mukaan onnettomuus sattui Mikkelin Otavassa, kun mönkijä suistui ojaan.

Suonto kilpaili Idolsissa kaudella, jonka voitti Koop Arponen. Vesa putosi kilpailusta semifinaalin viimeisessä vaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja