Lasten ruokavalioon ja ruoan terveellisyyteen kannattaisi kiinnittää huomiota jo lasten ollessa 1–2-vuotiaita. Tuoreen tutkimuksen perusteella tuolloin luodaan ravitsemuksellinen perusta, joka pysyy monilla myöhempään lapsuuteen.
Yllä olevalla videolla puhutaan imetyksestä, äidinmaidon terveyshyödyistä ja sopivasta vieroittumisiästä.
Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen tulokset perustuvat 633:n tutkimuksen alussa yksivuotiaan lapsen seurantaan. Ruokailutottumuksia selvitettiin vuosittain, kunnes lapset olivat kahdeksanvuotiaita.
Lue myös: Lapsen tuhat ensimmäistä päivää luovat pohjan loppuiän terveydelle – näin sinun ja vauvasi pitäisi syödä
Yksivuotiaana lapsilla oli kaksi selvää ruokailumallia. Toiset noudattivat monipuolisen terveellistä ruokavaliota, jossa painotettiin kasviksia, kalaa, oliiviöljyä sekä valkoista ja punaista lihaa ja vältettiin valmisruokia ja sokeria. Toisten ruokavaliossa oli puolestaan paljon huonoja rasvoja, sokeria, sokerimehuja ja makeisia ja vähänlaisesti kalaa, oliiviöljyä tai maitoa.
