Mainos

AirBaltic ja Finnair kisaavat yhä Finncommista

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic aikoo kaksinkertaistaa lentojen määrän Suomessa vuoden sisällä, vaikka vireillä oleva Finncommin yrityskauppa ei toteutuisikaan. Seuraavien 12 kuukauden aikana laivastoa on määrä kasvattaa 13 lentokoneella niin, että jo ensi kesänä yhtiö liikennöi 45 koneella.

AirBaltic neuvottelee edelleen Finncommin ostamisesta, samoin kuin Finnair. AirBalticin kaupallinen johtaja Tero Taskila ei kuitenkaan halua arvioida, milloin lopullinen ratkaisu voisi syntyä.

Taskilan mukaan tähän mennessä yrityskaupan suhteen kaikki on sujunut sovitussa aikataulussa, vaikka Helsingin käräjäoikeus hiljattain antoi päätöksen, jonka katsotaan takaavan Finnairille etuosto-oikeuden väliaikaisesti.

Taskila lupaa Suomessa lentoliikenteen reittien ja vuorojen määrän kasvavan, jos yhtiökauppa toteutuu. Sen sijaan Finncommin nykyisten reittien säilymisestä hän ei anna takeita.

Finnair taistelee Finncommista loppuun asti

AirBalticin ohella myös Finnair havittelee edelleen Finncommia. Finnairin talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen vahvisti torstaina STT:lle, että yhtiö jättänee lähiaikoina uuden tarjouksen Finncommille.

- Totta kai meitä kiinnostaa. Asia elää, ja on mahdotonta sanoa, missä vaiheessa ratkaisu voisi tapahtua, Hassinen kertoi.

Finnair ei suostu luopumaan helpolla Finncommista, vaan taistelee viimeiseen iskuun saakka. Helsingin käräjäoikeuden myöntämä väliaikainen etuosto-oikeus päättyy jo elokuussa, mutta Hassisen mukaan Finnair voi yrittää torpedoida AirBalticin kaavaileman yhtiökaupan oikeusteitse myös jatkossa.

- Missään nimessä se ei ole poissuljettu vaihtoehto, Hassinen sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.