Mainos

Air Finlandin konkurssi: Korvausrahat loppuvat kesken

Air Finlandin konkurssista haettuja korvauksia ei voida maksaa täysmääräisinä.

Konkurssiin menneen matkatoimisto Air Finlandin Kuluttajavirastolle asettama vakuus, 2 000 000 euroa, ei riitä siihen, että hyväksytyt korvaushakemukset voitaisiin maksaa kokonaan. Syynä on se, että Air Finland ei ole lain vaatimuksista huolimatta ilmoittanut Kuluttajavirastolle vakuuden määrittämiseen tarvittavia tarpeellisia ja oikeita tietoja.

Hyväksyttyjen korvaushakemusten summa on yhteensä 2 104 550,50 euroa. Kuluttajaviraston kustantamien paluukuljetusten kustannusten vähentämisen jälkeen vakuudesta jää asiakkaille jaettavaksi vain 1 463 610,98 euroa. Siksi hyväksytyt korvausvaatimukset maksetaan jako-osuutena, joka on noin 69,5 prosenttia.

Jako-osuus voi vielä muuttua mahdollisten valitusten seurauksena. Korvauksia voidaankin alkaa maksaa vasta, kun kaikki valitukset on käsitelty loppuun. Valitusten käsittely saattaa kestää useita kuukausia tai jopa vuosia.

Kuluttajavirasto on tehnyt poliisille tutkintapyynnön siitä, onko Air Finland syyllistynyt toiminnallaan valmismatkaliikerikokseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.