Mainos

Aiotko irtisanoutua? Kysy ensin nämä asiat itseltäsi

Työpaikan vaihtamiselle löytyy tarvittaessa useita syitä, mutta millainen vaihtopäätös on perusteltu? Hello Giggles -sivusto listasi asiat, jotka jokaisen kannattaa kysyä itseltään ennen lopputilin ottamista.

Korjaako lähteminen todella ongelmani?

Mikä on se ongelma, johon haet ratkaisua? Jos työpaikkasi ilmapiiri ahdistaa, ymmärrettävä ratkaisu on hakeutua uuteen työhön. Jos ongelmasi on yleinen ahdistus tai muu määrittämätön paha olo, oletko varma, että työn vaihtaminen on se ratkaisu, jota todella haet?

Mikä varasuunnitelmani on?

Irtisanoutuminen on aivan hyväksyttävää, mutta varasuunnitelma kannattaa tehdä pahan päivän varalle. Riittävätkö rahat, jos uutta työtä ei heti löydykään?  Onko sinulla työn kautta käytössäsi esimerkiksi vakuutuksia tai terveyspalveluja, joita ilman elämäsi hankaloituu tai kallistuu huomattavasti?

Millainen ideaalitilanteeni on?

Jos työpaikka aiheuttaa onnettomuuden tunnetta, pian muutkin elämän osa-alueet alkavat näyttäytyä negatiivisessa valossa. Ennen irtisanoutumista kannattaa selvittää, millainen oma ihannetilanne on: jos ongelmana on esimerkiksi lannistava pomo, unelmatilanteessa pomo tukisi ja innostaisi.

Voiko nykytilanteen korjata jotenkin?

Kun tietää, mitä haluaa, sitä on helppo tavoitella. Kysy itseltäsi, olisiko tavoite mahdollista saavuttaa vaihtamatta työpaikkaa?

Kuka on suosittelijani?

Jos lähipiiristäsi ei löydy yhtään myötämielistä ja sinua ylistävää työtoveria, etsi kauempaa. Voisiko toisen osaston esimies tai pomosi pomo toimia suosittelijanasi? Jos työpaikalla on ollut sosiaalisia ongelmia, kehitä valmiiksi diplomaattinen vastaus kysymykseen siitä, miksei entinen pomosi suosittele sinua.

Voinko jättää työni ”levälleen”?

Kun irtisanomisaikasi alkaa, mieti tarkasti, mitkä projektit sinun täytyy viedä henkilökohtaisesti loppuun. Varmista, että olet ammattilainen viimeiseen työpäivääsi asti, ja hoida työsi kunnialla maaliin.

Miten valmistaudun uuteen työhöni?

Ala hakea uutta työtä ennen kuin jätät vanhan. Jos vaihdat uraa, valmistaudu hyvissä ajoin kouluttautumaan uudelleen, niin, ettei aikaa valu hukkaan. Kerro ystävillesi, että olet vapailla työmarkkinoilla, ja ala tähytä uusia haasteita!

1:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.