Aineksia koko kansan suosikkiautoksi: Kia esitteli uuden farkku-Ceedin, jossa on hämmentävän iso takakontti

Kia on esitellyt Geneven autonäyttelyssä farmariversion muutama viikko sitten paljastettuun uuteen Ceed-mallistoon. Uuden Ceed Sportswagonin takakontti vetää huimat 600 litraa, mikä päihittää monet luokkaa suuremmat autot.

Kia Ceediä on valmistettu vuodesta 2006 lähtien 1,28 miljoonaa kappaletta. Korealaisvalmistaja odottaa kolmannen sukupolven Ceedin toimivan Euroopassa sen myyntiveturina. Ceed on myös suunniteltu ja valmistettu Euroopassa.

Uutukainen on edeltäjäänsä matalampi, leveämpi ja sen takaylitys on kasvanut. Nykymallin pyöreät muodot saavat väistyä terävämmän ilmeen tieltä.

Uuden farkku-Ceedin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 600 litraan, mikä on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin mallilla. Esimerkiksi juuri esitellyn Volvo V60:n takakontti vetää "vain" 529 litraa. Jalkoihin jäävät myös Ford Mondeo (525 litraa), Mazda 6 (506 litraa) ja jopa Volvo V70 (575 litraa).

Dieselmallejakin löytyy

Uuden Ceedin moottorivalikoima koostuu kolmesta eri bensakoneesta ja kahdesta dieselistä. Saatavana on esimerkiksi Kian uusi 1.6 CRDI -dieselmoottori, joka on suunniteltu alittamaan reilusti Euro 6d TEMP -päästönormien vaatimukset. 

Kaikkiin moottoreihin on tarjolla kuusilovinen manuaalilaatikko. Uudet 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit ovat saatavissa myös 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla.

Kattava valikoima moderneja turvavarusteita

Uusi Ceed on pumpattu täyteen myös Kian uusimpia turvallisuusvarusteita. Kuljettajan vireystilan valvonnan järjestelmä analysoi kuljettajan tekemiä liikkeitä sekä valintoja tai niiden puutteita ja varoittaa vireystilan laskemisesta äänellä sekä visuaalisesti mittariston näytöllä. Uusia aktiivisia turvavarusteita ovat myös autonomisen ajon kaistallapitoavustin, kaukovaloavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Kolmannen sukupolven Ceed saapuu Suomeen syksyllä. Takuu on tuttuun tapaan seitsemän vuotta tai 150 000 kilometriä.

Lähde: Kia

***

1:26

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja