Aikuisen naisen kauneusvinkit – vältä näitä virheitä

Huffington Post kokosi asiantuntijan kauneusvinkit kypsälle naiselle.

Kauneustoimittaja ja -konsultti Andrea Q. Robinson jakaa kauneusniksejä aikuiselle naiselle kirjassaan Toss the Gloss: Beauty Tips, Tricks & Truths for Women +50. Huffington Postin kauneustoimittaja Dana Oliver poimi teoksesta seitsemän asiaa, jotka yli 50-vuotiaan naisen kannattaisi muistaa.

Älä jätä kauneusunia väliin – koskaan

Hyvä yöuni korjaa ja palauttaa ihoa. Unenpuute voi saada ihon näyttämään samealta ja elottomalta – ja korostaa tummia silmänalusia.

Älä peitä tummia silmäalusia liian vaalealla voiteella

Liian vaalea sävy tummien silmänalusten peitossa voi johtaa ikävään lopputulokseen, sillä se voi vain korostaa ryppyjä ja silmäpusseja. Levitä peitevoidetta kevyt, ohut kerros pohjustuksen päälle – ja taputtele paikalleen pienellä laakasiveltimellä. Voit levittää voidetta myös sormin tai silkkisienellä.

Vältä puuterimaista poskipunaa

Ihosi ei todennäköisesti ole enää niin sileä kuin takavuosina ja ehkä muutama ryppy tai epätasaisuus sieltä täältä löytyy. Puuterimainen poskipuna voi jämähtää uurteisiin, ja poskipäät voivat näyttää laikukkailta ja iho epätasaiselta.

Jätä kulmien muotoilu ammattilaiselle

Väsähtäneen ilmeen voi muuttaa helposti muotoilemalla kulmat uusiksi. Sen sijaan että kulma kaareutuisi käyrästi silmän ympärille, voi kulman kaarta pidentää hieman ylemmäs, ohimolle päin. Kaari on varsin tärkeä osa otsaa, ja kulman kaaren tulisikin nousta hyvin loivasti ja lempeästi. Vaikka olisitkin taitava nyppijä, voi touhu olla parasta jättää suosiolla ammattilaisten käsiin.

Ryppyjä huulten ympärillä? Unohda huulikiilto

Sama pätee kaikkiin tummiin huulipuniin. Ellei ihosi sävy ole tumma tai huulesi paksut ja rypyttömät, unohda syvemmät sävyt. Tummat huulet voivat tuntua seksikkäiltä tai hienostuneilta, mutta huulten ryppyihin valunut huulipuna voi todella vanhentaa. 

Älä ota mallia tekaistuista julkkistyyleistä

Käytä värejä, jotka täydentävät ihosi sävyä ja pidä hiuksissasi leikkausta, joka sopii vartalotyyppiisi. Älä tee itsestäsi pakkomielteisesti jotain, mitä et voi olla. 

Harmaa voi olla häikäisevä

Mikäli hiuksesi ovat kokonaan harmaat, joudut huolehtimaan sekä säännöllisestä leikkauksesta sekä ravitsevista hoidoista ja naamioista. Harmaa hius tuppaa olemaan karkeampaa ja kuivempaa kuin hius, jossa on vielä pigmenttiä. Älä jätä harmaitasi hoitamatta – hyvin pidettynä ne voivat olla todella kauniit!

Kuva: All Over Press, Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat