Äiti löysi avun lapsen ihottumaan erikoisesta luonnontuotteesta – rintamaitokylvyt jakavat mielipiteitä: ”Yksinkertaisesti typerää”

Atooppinen ihottuma vaikuttaa pahimmillaan koko elämään 0:41
Suomalaisista 25–30 prosentilla on jossakin elämänsä vaiheessa atooppisen ihottuman oireita. Atooppinen iho vaikuttaa pahimmillaan koko elämään. 

Neljän lapsen äiti lääkitsee tyttärensä pahaa ihottumaa erikoisella tavalla, kertoo brittiläissivusto The Sun

Mel Wattsin 3-vuotias tytär Indie kärsii pahasta ja kivuliaasta ihottumasta. Kidspotin mukaan pikkutyttö on kärsinyt iho-ongelmista lähes syntymästään saakka.

Neljän lapsen äiti yritti mitä erikoisempia tapoja helpottaakseen tyttärensä oloa, mutta mitkään lääkkeet, voiteet tai lääkärikäynnit eivät tuntuneet tuovan apua tai lohtua kutisevaan ongelmaan.

Gluteenitonta ruokavaliotakin kokeiltiin, mutta se ei tehonnut pienen tytön ihottumaan tai psoriaasiin.

Apu löytyi luonnontuotteesta

Sitten valo kajasti tunnelin päästä: Mel kuuli ystävältään, että päivittäinen haalea kylpy ja steroidivoide auttaisivat pehmentämään vahingoittunutta ihoa.

Hoitometodissa oli kuitenkin pieni twist. Mel paljasti jokin aika sitten blogikirjoituksessaan kylvettävänsä tytärtään rintamaidossa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Indie on niin innoissaan kylpemisestä ”tissimaidossa”. Se ei ole minun rintamaitoani, sillä se on todellakin vanhentunutta, neljä lasta imettänyt äiti toteaa huvittuneena.

Mel tarkentaa Kidspotille, että rintamaitokylvyt eivät ole varsinaisesti ihottuman hoitomuoto, vaan kylpeminen kosteuttaa ihoa tehden siitä pehmeämmän – etenkin talvella, kun ilma on kylmä ja kuiva.

Hoitomuoto jakaa mielipiteitä: "Yksinkertaisesti typerää"

Mel on saanut rehellisen paljastuksensa jälkeen palautetta niin puolesta kuin vastaan.

– Tuo on yksinkertaisesti typerää ja epähygieenistä, eräs kommentoi.

– Rintamaidossa kylpeminen ei ole välttämätöntä, vaikka se näyttääkin hauskalta ja siitä voikin olla hyötyä. Näen kuitenkin siitä olevan enemmän etua lapsille, jotka juovat sitä, toinen arvosteli.

Siinä, missä moni tyrmäsi perheenäidin hyväksikäyttämää hoitomuotoa, moni äiti koki sielujen sympatiaa häntä kohtaan.

– Rintamaito korjaa kaiken! Minulla on tapana laittaa sitä pienten lasteni iholle tai mihin tahansa, mikä tarvitsee hoitoa.

– Minulla taas on tapana laittaa maitoa suihkepulloon ja suihkuttelen sitä suoraan minun pikkumiesten iholle, toinen avasi metodeitaan.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat