Äidin avoin kirje matkustajalle, joka ärsyyntyi hänen tyttäreensä lennolla: "Ongelma ei ollut meissä vaan sinussa"

7:36
Videolla keskustellaan lapsiperheen arjesta.

2-vuotiaan tytön äiti julkaisi Facebookissa avoimen kirjeen, jonka hän osoitti kanssamatkustajalle, jota hänen tyttärensä äänekäs käytös lennolla oli ”selkeästi ärsyttänyt”.

News.com.au-sivuston mukaan 33-vuotias Stephanie Hollifield oli lennolla yhdessä tyttärensä Hayleyn kanssa, kun lähellä istuva matkustaja alkoi huokailla ”kovaäänisesti” ja ”ylidramaattisesti”. Stephanien mukaan sama meno jatkui koko matkan ajan.

"Huokaisit kovaäänisesti"

Vanhemmuutta käsittelevää blogia kirjoittava Stephanie päätti kirjoittaa Facebookiin avoimen kirjeen, jonka hän omisti "herrasmiehelle lennolla 1451”. Hänen mukaansa mies ärsyyntyi, kun hänen tyttärensä nauroi ja leikki, ”ilmeisesti liian äänekkäästi”.

– Huomasin sinut ensikerran, kun huokaisit kovaäänisesti katsoessasi meihin, kun nousimme koneeseen. Erehdyksessä istuimme taaksesi. Ne olivat lähimmät paikat, ja halusin vain saada laskettua tytön ja laukut käsistäni, nainen kirjoittaa.

Stephanien mukaan kyseinen mies huokaili siihen malliin, että oli päivänselvää, että hän oli hyvin ärsyyntynyt hänen ja Hayleyn takia.

– Tässä vaiheessa pikkutyttöni nauroi ja leikki, sinun mielestäsi ilmeisesti liian äänekkäästi.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Stephanie kysyy kirjoituksessaan, oliko matkustajalla kenties huono päivä vai oliko tuollainen käytös kyseiselle henkilölle normaalia. Hän miettii myös, oliko miehen vaimo kenties nolostunut, kun hän nyökkäili hiljaisesti miehen käytökselle.

Ensimmäinen lentomatka lapsen kanssa

Stephanie kertoo, että hän oli jännittänyt matkaa jo etukäteen. Se oli ensimmäinen kerta, kun hän matkusti lapsen kanssa. Puolet reissusta hän joutui tekemään yksin ilman aviomiestään. Hän oli etsinyt paljon vinkkejä lapsen kanssa lentämiseen ja hän oli pakannut mukaan leluja, pelejä ja kirjoja sekä ladannut elokuvia.

– Tein kaikkeni, jotta hän pysyisi rauhallisena ja olisi hiljaa. Hyssyttelin häntä ja varmistin, ettei hän potkisi sinun istuintasi.

Stephanie kertoo, että Hayley alkoi itkeä, kun kone nousi ilmaan. Tyttö oikein kiukustui.

– Hän oli noussut ylös aikaisin aamulla eikä ollut nukkunut päiväunia. Hän ei ollut syönyt juuri mitään, Stephanie kirjoittaa.

– Sinä kuitenkin jatkoit mutisemista ja katselit tylysti olkasi yli. Pyysin anteeksi kaikilta ympärillä olevilta. Aloin melkein itsekin itkeä. Häpesin ja tunsin syyllisyyttä, kun en saanut omaa lastani kuriin.

Stephanie kertoo olleensa jo hyvin epätoivoinen, mutta sitten eräs työntekijä saapui paikalle ja pelasti tilanteen. Hän antoi tytölle muovimukin ja pillin ja lapsi rauhoittui heti.

"Ongelma ei ollut meissä"

Stephanilla on "herrasmiehelle" muutakin sanottavaa.

– Ongelma ei ollut meissä vaan sinussa. Sinun pitää muistaa, että vaikka nämä lapset saattavat nyt olla hyvin ärsyttäviä, he tulevat pyörittämään maailmaa siinä vaiheessa, kun sinä olet vanha ja harmaa, hän kirjoittaa.

– He ovat tulevaisuus.

Stephanie toteaa vielä, että mikäli mies joskus joutuu uudelleen ahdistuneen lapsen viereen, hänen pitäisi joko tervehtiä iloisesti tai olla hiljaa.

– Ymmärrän, että lapset voivat tuntua riesalta, mutta kun seuraavan kerran joudut istumaan yhden sellaisen viereen, toivon sinun käyttäytyvän tuon lentoemännän tapaan. Toivon, että turhautumisen sijaan olet hyvä.

Stephanie päättää kirjoituksensa toteamalla, että maailmassa on tarpeeksi negatiivisuutta jo ilman, että vielä omalla käytöksellämme lisäämme sitä.

– Kenties tänään osoittamasi ystävällisyys palautuu sinulle takaisin tulevaisuudessa.

Kommentoijien mielipiteet jakautuneet

Stephanien julkaisulle on kertynyt tuhansia tykkäyksiä. Kommentoijat olivat suurelta osin, mutta eivät kuitenkaan yksinomaan äidin puolella.

– Tämä julkaisu kuulostaa hyvin yksipuoliselta, kirjoittaa eräs.

– Olen pahoillani, mutta olen nyt eri mieltä, toteaa toinen.

– Hänen pitäisi ostaa yksityiskone, kommentoi kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja