Jopa pormestari ärähti! Sikailevat brittituristit päätettiin karkottaa Uudesta-Seelannista

7:32
Miltä Suomi näyttää turistien silmin?

Brittiperhe sai koko maan vihat päälleen lomaillessaan Uudessa-Seelannissa.

Brittiperhe ei aikaillut tehdessään koko Uudesta-Seelannista vihollisensa maassa lomaillessaan. Perheen sikailut herättivät siinä määrin huomiota, että he ovat olleet otsikoissa useissa medioissa.

Lopulta perhe päätettiin karkottaa maasta ja jopa viiden vuoden kieltoa maahan on heitelty ilmoille, kertoo muun muassa australialainen News.com.au-sivusto.

Sikailua rannalla

Eräs ristiriitatilanne uusiseelantilaisten kanssa tapahtui, kun perhe jätti jälkeensä vanan roskaa suositulle rannalle. Takapuna-rannalla olleet ihmiset pyysivät perhettä siivoamaan jälkeensä, mutta saivat osakseen vain suunsoittoa ja uhkauksia. Tapaus tallentui myös videolle.

Videolta kävi ilmi, että järkyttävään suunsoittoon osallistui myös perheen nuori poika, joka uhkasi lyödä perheen käytöksen kyseenalaistanutta paikallista. The Sunin mukaan poika on 8-vuotias.

Tapausta todistanut Krista Curnow arvioi Facebook-päivityksessään, että perheessä oli noin 12 aikuista, kaksi vauvaa ja yksi nuori poika. Kaikki aikuiset tuntuivat naisen mukaan olevan humaltuneita.

Krista jakoi Facebookissa videon perheen jättämästä sotkusta. Videota on katsottu yli miljoona kertaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tilannetta myös todistanut Lucy Roberts kehuu uusiseelantilaisia, jotka puolustivat oikeaksi katsomaansa asiaa. Lucy ei voi ymmärtää brittituristien käytöstä, kertoo uusiseelantilainen NZ Herald.

– Heidät pitäisi karkottaa, jos he käyttäytyvät noin huonosti, koska emme halua viestiä, että on ok tulla Uuteen-Seelantiin ja tehdä tuollaisia asioita, nainen totesi viime viikolla.

Rantatapauksen jälkeen paikalliset vetosivatkin sankoin joukoin perheen karkottamisen puolesta.

Pormestari: "Pahempia kuin siat"

Rannalla tapahtunut oli nimittäin vain jäävuoren huippu, sillä roskaaminen ja suunsoitto eivät todellakaan jääneet perheen ainoiksi rikkeiksi. Jo joulukuussa perhe jäi kiinni näpistelystä huoltoasemalla ja eräs naispuolinen perheenjäsen myönsi syyllisyytensä oikeudessa kahteen eri näpistykseen. Heidän kerrotaan myös muun muassa kieltäytyneen maksamasta ruokiaan ravintoloissa.

Perheen viikkoja jatkunut käytös oli niin kamalaa, että paikalliset perustivat jopa Facebook-ryhmän, jossa raportoivat heidän liikkeistään ja varoittivat toisiaan.

Jopa Aucklandin pormestari Phil Goff ärähti:

– He ovat pahempia kuin siat, ja haluaisin heidät pois maastamme.

Perhe todella myös päätettiin karkottaa, ja viimeiset päivänsä maassa he ovat viettäneet tarkan valvonnan alaisuudessa. Tarkasta lähtöpäivästä ei ole tietoa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perhe vakuuttaa viattomuuttaan

Perheeseen kuuluvat John ja David Cash ovat puolustaneet käytöstään ja väittäneet rannalla tapahtuneen olleen heitä vastaan liittoutuneiden paikallisten syytä. Heidän mukaansa perheen 8-vuotiasta lyötiin ensiin ja siitä kahakka sai alkunsa. Veljesten mukaan perhe joutui poistumaan rannalta, koska he pelkäsivät.

Veljekset kertoivat paikallismedialle viime perjantaina olevansa kunniakkaasta perheestä ja tulleensa maahan katsoamaan Taru Sormusten Herrasta -elokuvan kuvauspaikkoja. 

Brittilehti The Sun on kuitenkin tunnistanut asuntovaunualueella Leicesterissa asuvan perheen, joka tunnetaan lehden mukaan myös kotimaassaan huonosta käytöksestään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja