Mainos

Ahtisaari puolustaa helikoptereita

-Tämän suurusluokan asioista pitää keskustella. En ole yhtään yllättynyt, että helikopterien hankinta on ollut niin suuren julkisen huomion kohteena, sanoi presidentti Martti Ahtisaari tiistaina Porissa Satakunnan-maakuntamatkallaan.

Pääministeri Paavo Lipponen oli soittanut aamupäivällä presidentille ja kertonut 1,5 miljardin markan vähennyksestä aiottuun 7,7 miljardin tilausvaltuuteen.
-Pidän tärkeänä, että asiaa vietiin eteenpäin yhteisymmärryksessä. En usko, että tuolla supistuksella on mitään kielteisiä vaikutuksia hankkeen aikatauluun, arvioi Ahtisaari.

Presidentin mielestä on tärkeää, että helikopterien tilaus tuo työtä myös kotimaahan. Hän arveli Suomessa olevan sellaista asiantuntemusta, jota voidaan käyttää hyväksi kopterien kokoamisessa ja huoltamisessa. Hän huomautti, että Suomessa on valmistettu osia myös muihin kuin suomalaisiin Horneteihin.

Presidentti sanoi, että Venäjän tarjous helikopterien myynnistä on otettava vakavasti.
-Kaikki valmistajat haluavat myydä koptereitaan. Niiden valinnasta tulee pitkä, perusteellinen prosessi, jossa lento-ominaisuuksien lisäksi on arvioitava erityisen huolellisesti kopterien taloudellisuus.

(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.