Mainos

Ahtisaari: Kansanäänestys Emusta tarpeeton

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä Suomen Emu-ratkaisusta ei tarvitse järjestää kansanäänestystä. Maakuntavierailullaan Pohjois-Kymenlaaksossa Ahtisaari arveli, että Euroopan unioniin liittymisestä käyty kansanäänestys on tarpeeksi suuntaa antava.

Ahtisaari näki, että EU:hun liittymisestä äänestettäessä kansalle oli jo aika pitkälle kerrottu tulevasta kehityksestä EU:ssa.
-Minusta oleellista oli, että me kävimme kansanäänestyksen silloin kun liityimme Euroopan Unioniin. En minä ainakaan näe äänestystä enää tarpeellisena, hän painotti.

Terveydentilaansa koskevaan kysymykseen Ahtisaari vastasi viittaamalla ohjelmaansa, josta hänen mielestään voinee jo päätellä, ettei kunnossa ole mitään vikaa. Hän kuitenkin tähdensi, ettei missään tapauksessa ole luopunut presidentti Koiviston alulle panemasta tavasta julkaistaan lääkärinlausunto terveydestään aika ajoin.
-Tässä asiassa noudatan aivan omaa aikatauluani. En anna kenenkään vaikuttaa siihen, milloin asiasta kerron. Tiedot tulevat ihan riittävän säännöllisin väliajoin, Ahtisaari kommentoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.