Mainos

Ahtisaaresta valitettiin enemmän kuin Halosesta

Tarja Halonen ei ole ainoa presidentti, jonka toimista on valitettu Oikeuskanslerinvirastoon – esimerkiksi hänen edeltäjästään Martti Ahtisaaresta valitettiin hänen presidenttikautensa aikana yhteensä yhdeksän kertaa.

Tämä on suhteellisesti enemmän kuin Halosen kaudella, koska Halosen 12 presidenttivuoden aikana valituksia satoi 12, yksi vuotta kohden. Ahtisaari taas toimi tasavallan presidenttinä vain yhden kuusivuotiskauden.

Ahtisaaren kaudella oikeuskansleri sai kanteluja muun muassa tasavallan presidentin virka-asunnon rakennuskustannuksista ja presidentin ja pääministerin vierailusta Venäjälle.

Kanteluja tuli myös presidentin edustusrahojen käytöstä ja presidentin vierailusta Ruotsissa.

Erään valittajan mukaan Ahtisaari menetteli väärin vahvistaessaan lain lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta, toisen mielestä Ahtisaaren toiminta työllisyysasioissa olisi voinut olla parempaa. Osa valituksista koski vastauksen saamista tasavallan presidentin kansliasta.

Ahtisaaren kautta vanhempia tietoja ei ole saatavissa, koska kanteluja ei aikaisemmin kirjattu sähköiseen muotoon, kertoo kirjaaja Tuula Snabb Oikeuskanslerinvirastosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.