Mainos

Ahon hakemusta ei käsitellä

Keskustan puheenjohtajan Esko Ahon loma-anomusta ei toistaiseksi käsitellä eduskunnassa. Aho pyysi asiansa käsittelylle lykkäystä, mutta eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen tulkinnan mukaan hakemus on vedetty pois. Uutta käsittelyä halutessaan Ahon on siis tehtävä uusi hakemus.

Ahon Esko, Kannuksen Kennedy


Aho toimitti pyyntönsä eduskunnan puhemiesneuvostolle tänään noin tuntia ennen kuin hänen hakemuksensa oli määrä tulla täysistunnon ratkaistavaksi. Puhemies Uosukainen tulkitsi Ahon vetäneen hakemuksensa pois. Aho oli itse esittänyt, että eduskunta vain keskeyttäisi hänen hakemuksensa käsittelyn siksi aikaa, kunnes kansanedustajien pitemmistä poissaoloista on saatu aikaan yhtenäiset pelisäännöt. Uosukaisen mukaan Aho antoi kuitenkin mahdollisuuden tulkita omaa esitystään niin, että hän vetää hakemuksensa pois.

Asian pitkittymiseen tuskastunut Aho sanoi, ettei hän ole muuttanut suunnitelmiaan Harvardiin lähdöstä. Hän toivookin, että päätöksenteossa mentäisiin jo eteenpäin.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat olivat aiemmin päivällä yhtä mieltä siitä, että pelisäännöt pitkäaikaisille poissaoloille on selvitettävä nopeasti. Ryhmänjohtajat tekivät asiasta esityksen puhemiesneuvostolle. Ennen sen jatkotoimia asiaa käsitellään eduskuntaryhmien kokouksissa torstaina.

Virkavapaat puhtaalta pöydältä

Uosukainen haluaa tehdä kansanedustajien virkavapauksista kaikkia koskevan päätöksen. Juuri siksi hän sanoo katsoneensa, että Esko Ahon vapauspyyntö on vedetty pois käsittelystä.

Uosukainen sanoo, ettei eduskunta voi tehdä selvityksiä eikä säätää asioita yksittäisen tapahtuman perusteella. Hän ei halua arvioida, miten kauan pelisääntöjen valmistelu voi kestää, mutta sanoo, ettei kyseessä ole läpihuutojuttu.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.