Mainos

Aho ei lämpene ydinvoimalle

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei kannata ydinvoiman lisärakentamista. Suomen olisi hänen mukaansa parasta pyrkiä löytämään ydinvoimalle vaihtoehtoja, joista hän mainitsee maakaasun sekä kotimaisten energialähteiden käytön lisäämisen.

Aamun Taloussanomissa haastateltu Aho epäilee erityisesti ydinvoiman turvallisuutta. Ydinvoiman rakentamiseen liittyy hänen mukaansa uusia riskejä myös ympäristöliikehdinnän ja joidenkin terrorismin muotojen takia. Aho ottaa haastattelussa myös kantaa valtion energiayhtiön Fortumin ja teleyhtiön Soneran myyntiin. Hän pitää oikeana hallituksen päätöstä lykätä Fortumin osakkeiden myyntiä. Myyntiä pitäisi hänen mielestään lykätä ainakin vuodella epävarman taloustilanteen vuoksi.

Keskustan puheenjohtaja katsoo niin ikään, että Soneran myyntiaikataulun lykkäämistä tulisi vakavasti harkita. Hän varoittaa, että markkinatilanne on nyt niin epävarma, että valtion omaisuutta voi mennä alihintaan. Toisaalta hän toteaa, että markkinatilanne ei Soneran osalta välttämättä parane vastaisuudessakaan ja anti voi tulla silloin vielä huonompaan aikaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.