Ahdisteli nukkuvaa naista lentokoneessa ja virtsasi lattialle – oikeuteen joutunut huippugolfari saa palata tourille

Tanskalainen Thorbjörn Olesen saa yllättäen palata golfin Euroopan kiertueelle, kertoo Guardian. Olesen hyllytettiin kilpailuista vuosi sitten elokuussa sen jälkeen, kun häntä vastaan nostettiin syytteet häiriköinnistä lennolla Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan.

Olesen pidätettiin, kun Nashvillestä lähtenyt lento laskeutui Lontoon Heathrown lentokentälle. Päihtynyt Olesen oli ahdistellut lennolla nukkuvaa naista, virtsannut lentokoneen käytävälle ja riidellyt matkustamohenkilökunnan kanssa.

Olesen sai elokuussa syytteet pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, pahoinpitelystä ja juopumuksesta lentokoneessa. Hän on itse kiistänyt kaikki syytteet.

Euroopan kiertue asetti tanskalaisen pelikieltoon viime vuoden elokuussa.

Olesenin tapausta piti Guardianin mukaan käsitellä oikeudessa Lontoossa toukokuussa. Koronaviruspandemian aiehuttamien viivästysten takia oikeusistuntoa kuitenkin siirrettiin. Uusi käsittelypäivä on joulukuussa vuonna 2021.

Euroopan kiertue ilmoitti tiedotteessaan vapauttavansa Olesenin kilpailukiellosta prosessin venymisen vuoksi. Asiaa käsitellään uudelleen tuomion antamisen jälkeen.

– Oikeusprosessin merkittävän viivästymisen vuoksi Euroopan kiertue on päättänyt  poistaa kilpailukiellon välittömästi. Näin hän on vapaa kilpailemaan odottaessaan oikeuden ratkaisua. Asiaa käsitellään uudelleen, kun oikeudenkäynti saadaan päätökseen, tiedotteessa sanottiin.

Olesen puolestaan kiitteli omassa lausunnossaan päätöstä.

– Vaikka tein alkujaan taustajoukkojeni kanssa päätöksen olla kilpailematta niin kauan kuin oikeusprosessi on kesken, olen luonnollisesti kiitollinen Euroopan kiertueelle siitä, että voin jatkaa uraani, vaikka asian käsittely pitkittyy.

Guardian ei tavoittanut Olesenin asiainhoitajaa kommentoimaan tämän tulevaisuuden kilpailusuunnitelmia.

Olesen on voittanut urallaan viisi Euroopan-kiertueen kilpailua. Hän oli vielä vuosi sitten maailmanlistalla sijalla 62, mutta on nyt valahtanut listan sijalle 166.Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja