Ahdas koti? Loihdi sisustusvinkeillä asuntoosi lisäneliöitä

Kuinka saat pienen asuntosi vaikuttamaan todellista suuremmalta? Toimittaja Sami Sykön kirjoittamassa uutuuskirjassa "Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin" kerrotaan kuinka taiot asuntoosi lisäneliöitä sisustuksen avulla.

Sisustamalla saat asuntosi vaikuttamaan kookkaammalta kuin se todellisuudessa on.

Maalaa huone isommaksi

Kiiltäväksi maalattu lattia tuo huoneeseen lisää tilan tuntua ja ilmavuutta. Sen sijaan kattoa ei kannata maalata kiiltäväksi, sillä se heijastaa kaiken, mitä lattialla on.

Jos vedät seinämaalin yläreunan rajan katon puolelle, huone alkaa vaikuttaa korkeammalta.

Valitse huonekalut oikein

Sirot huonekalut lisäävät avaruuden tunnetta. Kannattaa suosia myös matalia huonekaluja, jotka saavat tilan näyttämään korkeammalta.

Tilaa oviaukoilla ja peileillä

Huone vaikuttaa isommalta kun suurennat tai korotat oviaukkoa. Oikein sijoitettu peili lisää myös reilusti huoneen neliöitä.

Valitse huolella kaappien ja tasojen paikat

Poista keittiön yläkaapit, niin huone vaikuttaa kookkaammalta. Saat keittiön näyttämään isommalta myös tinkimällä työtason syvyydestä.

Hyllyt ja kaapit, jotka osuvat silmänkorkeudelle, kannattaa tehdä syvyyssuunnassa mahdollisimman kapeiksi, jotta huone vaikuttaisi avarammalta.

Myytti valkoisesta

Valkoinen tuo tilaan valoisuutta, mutta se kuitenkaan suurenna tilaa. Taidegalleria ei vaikuta suurelta siitä syystä, että se on valkoinen, vaan koska siellä on vähän esineitä ja paljon tyhjää seinätilaa.

Sen sijaan murretut värit suurentavat, sillä ne ikään kuin painavat seinät syvemmälle.

Lähde: Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin. Tekstit: Sami Sykkö. (Tilat: Hanni Koroma, kuvat: Jaanis Kerkis.) Gummerus Kustannus Oy 2014.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat