Aerosmith-solistia syytetään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Steven Tyler kertoi muistelmissaan "melkein ottaneensa teinimorsiamen"

Aerosmith-laulaja Steven Tyleriä vastaan nostetussa kanteessa on kyse väitetyistä, vuosikymmeniä sitten tapahtuneista asioista.

Rolling Stone -lehden hankkimien tietojen mukaan  Aerosmith-laulaja Steven Tyleria vastaan on nostettu kanne, jossa häntä syytetään alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta, seksuaalisesta pahoinpitelystä ja tahallisesta henkisen ahdistuksen aiheuttamisesta. Kanne on nostettu Los Angelesissa ja sen kantaja Julia Holcomb, joka väittää olleensa 16-vuotiaana 1970-luvulla laittomassa suhteessa 25-vuotiaan Tylerin kanssa.

Kanne nostettiin Kalifornian lainsäädännön mukaisesti, jossa luovuttiin väliaikaisesti vanhentumisajoista lasten seksuaalisissa hyväksikäytöissä.

Holcomb väittää, että Tyler vakuutti hänen äitinsä myöntämään Tylerille holhouksen, kun Holcomb oli 16-vuotias. Tämä olisi mahdollistanut Tylerin asumisen hänen kanssaan ja ryhtymisen seksuaaliseen suhteeseen. Hän väittää, että he olivat yhdessä vuodesta 1973 noin kolme vuotta.

Kanteessa ei ole nimetty Tyleriä, mutta Holcomb on kertonut julkisesti menneisyydestään Tylerin kanssa ja oikeusjuttu noudattelee Tylerin omia muistelmia. Tylerin muistelmissa kerrotaan, miten hän melkein otti teinimorsiamen ja miten morsiamen vanhemmat rakastuivat häneen ja allekirjoittivat paperin huoltajuudesta, jottei Tyler joutuisi pidätetyksi, jos hän olisi vienyt naisen pois osavaltiosta. Tyler kertoi myös ottaneensa naisen mukaan kiertueelleen.

Kanteessa Holcombin kerrotaan olleen voimaton vastustamaan Tylerin valtaa, mainetta ja vaurautta, ja että Tyler olisi pakottanut ja suostutellut Holcombin uskomaan, että kyseessä oli romanttinen rakkaussuhde.

Kantaja väittää odottaneensa myös Tylerin lasta

Holcomb väittää lisäksi, että hän oli raskaana Tylerille vuonna 1975 ollessaan 17-vuotias, mutta teki abortin Tylerin vaatiessa häntä keskeyttämään raskauden asuntopalon seurauksena. Väitteessään hän viittasi savun hengittämiseen ja vauvan hapenpuutteeseen. Vaikka kanteen mukaan lääketieteen ammattilainen kertoi hänelle, että syntymätön vauva ei vahingoittunut tulipalossa.

Abortin jälkeen Holcomb väitti jättäneensä Tylerin ja palanneensa Portlandiin muuttaakseen elämänsä. Hänestä tuli harras katolinen, hän tapasi miehensä ja hautasi aikaisemmat kokemuksensa Tylerin kanssa, kunnes Tyler kirjoitti niistä kirjassaan.

Holcomb sanoo kanteessa, että hänen elämäänsä häiritsi entisestään Tylerin muistelmien julkaiseminen, jossa ilman Holcombin suostumusta viitattiin Tylerin ajanviettoon alaikäisen tytön kanssa ja näin altistettiin Holcomb häpeään samalla, kun väitetty hyväksikäyttö kuvattiin romanttiseksi ja rakastavaksi suhteeksi.

Oikeusjuttu ei ole ensimmäinen kerta, kun Holcomb on kertonut väitetystä kokemuksestaan ​​Tylerin kanssa. Ennen kannetta hän esitti monia samoja väitteitä vuonna 2011 äärioikeistolaiselle, abortin vastaiselle Lifesitenews-sivustolle, ja hän on osallistunut ohjelmiin, kuten Tucker Carlsonin ohjelmaan, jakaakseen kokemuksiaan.

Määräaika oikeusjutun nostamiselle kanteesta on 31. joulukuuta.

Tylerin edustaja ei ole vastannut Rolling Stonesin kommenttipyyntöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja