Mainos

Adventtikeräys auttaa Afrikan naisia

Kirkon ulkomaanavun adventtikeräyksen tuotto käytetään tänä vuonna Afrikan naisten auttamiseen. Keräyksen teemana on "Naiset elämän rakentajina" ja apua toimitetaan mm. Etiopiaan, Liberiaan ja Zimbabween.

Afrikan naiset saavat apua Suomesta

Keräys alkaa ensimmäisenä adventtisunnuntaina 3. joulukuuta ja on voimassa koko joulun ajan. -Naiset kantavat Afrikassa suurimman vastuun perheen hyvinvoinnista. He ovat myös motivoituneita parantamaan elinoloja ja edistävät siten kehitystä, korostetaan ulkomaanavusta.

Kirkon ulkomaanavun tukemissa kehitysohjelmissa pidetään tärkeänä naisten koulutusta ja kannustamista. Koulutuksen lisäksi naiset saavat pienlainoja, joiden turvin he voivat aloittaa pienimuotoista yritystoimintaa. -Tuloillaan he hankkivat perheilleen ruokaa. Lisätulot voidaan käyttää myös lasten koulutukseen, kun perheillä on siten paremmin varaa lasten koulumaksuihin, kerääjä kertoo. Naiset saavat myös terveystietoa puhtaasta vedestä, hygieniasta ja rokotusten merkityksestä sairauksien ehkäisyssä. Samoin kerrotaan aidsista ja perhesuunnittelusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.