Mainos

Abu Sayyaf surmasi panttivankejaan

Panttivankeina olleet amerikkalainen lähetyssaarnaaja ja filippiiniläinen sairaanhoitaja ovat tänään saaneet surmansa Filippiineillä, kun maan asevoimat tekivät epäonnistuneen yrityksen vapauttaa heidät Abu Sayyaf -kapinallisryhmän leiristä.

Viranomaisten mukaan viime vuoden toukokuussa siepattu Martin Burnham oli surmattu samoin kuin filippiiniläinen sairaanhoitaja Ediborah Yah. Filippiinien armeijan sotilaat pelastivat leiristä Martin Burnhamin vaimon Gracia Burnhamin, joka oli haavoittunut jalkaan. Amerikkalainen lähetyssaarnaajapariskunta otettiin panttivangeiksi 27. toukokuuta 2001 paikallisesta lomakeskuksesta. Ediborah Yah siepattiin muutamaa päivää myöhemmin. Armeijan hyökkäyksessä sai surmansa neljä Abu Sayyafin jäsentä ja seitsemän filippiiniläissotilasta haavoittui.

Filippiinien presidentti Gloria Arroyo vannoi tukahduttavansa Abu Sayyafin esittäessään suruvalittelunsa kuolonuhrien johdosta. Myös Yhdysvaltain presidentti George W. Bush pahoitteli ihmishenkien menetystä vapautusoperaatiossa.

Burnhameja etsittiin Zamboanga del Norten alueella, vajaat 800 kilometriä Manilasta etelään. Sotilasoperaatiot ovat keskittyneet aiemmin Basilanin saarelle, missä Filippiinien joukkojen tukena on ollut satoja Yhdysvaltain sotilaita.

Abu Sayyaf on pienikokoisin mutta väkivaltaisin Etelä-Filippiineillä toimiva ääriryhmä. Abu Sayyafilla uskotaan olevan yhteyksiä myös Osama bin Ladeniin ja hänen johtamaansa al-Qaida-verkostoon.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.