Mainos

Äärikristityn pastorin Koraaninpolttokohu paisuu Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa äärikristitty pastori Terry Jones on liittänyt Koraaninpolttouhkauksensa nyt New Yorkin moskeijakeskusteluun. 50 äärikristityn Dove World Outreach Centre- uskonkeskusta johtava Jones on sanonut harkitsevansa Koraaninpolttoa uudelleen, koska väittää New Yorkin islam-keskus projektin johtajan valehdelleen WTC:n raunioiden läheisyyteen suunnitellun moskeijan rakentamisesta.

Aikaisemmin Terry Jones ei ole perustellut Koraaninpolttoaikeillaan New Yorkin moskeija-kiistalla.

- Hän lupasi minulle, että islamilaista keskusta ei rakenneta WTC-raunioiden läheisyyteen, paikalla oli useita todistajia kuulemassa lausunnon. Uskoin hänen sanaansa ja peruin polttoaikeet. Mutta nyt hän on pyörtänyt puheensa, joten mekin päätimme nyt vain siirtää suunniteltua Burn a Koran Day- tapahtumaa, Jones selittää.

Yhden miehen aloittamat Koraaninpolttouhkaukset ovat paisuneet maailmanlaajuiseksi kiistaksi. Pastori Jones uhkasi polttaa Koraanin WTC-iskujen muistopäivänä huomenna 11.9. Jones kuitenkin perui aikeensa kun muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama jyrähti Jonesin kiihkomielisten aikeiden vaarantavan jo maiden ja uskontojen välistä vuoropuhelua.

- Jos hän kuuntelee tätä puhetta, toivon hänen ymmärtävän, että hänen aikeensa ovat täysin ristiriidassa amerikkalaisten arvojen kanssa. Tämä maa on rakennettu uskonnonvapauden ja suvaitsevaisuuden arvoille. Haluan, että hän ymmärtää, että hänen aikeensa vaarantavat muun muassa Yhdysvaltain joukkojen turvallisuuden Afganistanissa, Obama lausui tiukasti.

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates otti kiistassa harvinaisena pidetyn askeleen ja soitti henkilökohtaisesti Jonesille.

New Yorkiin suunnitellun uuden islamilaisen keskuksen projektin johtaja imaami Feisal Abdul Rauf on erittäin pahoillaan Jonesin uskontojen välille aiheuttamasta jännitteestä.

- Miten nämä kaksi asiaa voidaan edes liittää toisiinsa, Koraaninpoltto ja yritykset luoda dialogia uskontojen välille? Suurin huoleni on se, että muslimimaissa tämä nähdään islamvastaisena toimintana ja se taas osaltaan auttaa ääriryhmiä vahvistumaan ja asettaa meidän amerikkalaiset joukkomme ja lähetystömme vaaraan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.