98-vuotiaalta prinssi Philipiltä harvinainen kannanotto karanteenista – nosti esiin koronaepidemian todelliset sankarit

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Tämä kaikki sinun täytyy tietää koronaviruksesta!

Prinssi Philip on antanut ensimmäisen lausuntonsa sen jälkeen, kun vetäytyi virallisesti viettämään eläkepäiviään.

Britanniassa prinssi Philip on antanut harvinaisen lausunnon koronaviruspandemiaan liittyen. Kyseessä on Mirrorin mukaan ensimmäinen julkinen lausunto, jonka 98-vuotias Edinburghin herttua on antanut sen jälkeen, kun vetäytyi ansaituille eläkepäivilleen vuonna 2017.

Prinssi tahtoi nostaa esiin koronavirusepidemian todelliset sankarit, kun maailman terveysjärjestön WHO:n immunisaatioon keskittyvän teemaviikko lähestyy.

– Kun lähestymme immunisaatioviikkoa, tahdon huomioida elintärkeän ja kiireisen työn, jonka parissa työskentelee valtavasti ihmisiä pandemian ehkäisemiseksi: lääketieteen ja tieteen alan ammattilaiset yliopistoissa ja tutkimusinstituutioissa sekä kaikki muut, jotka yhdessä suojelevat meitä koronavirukselta, Philipin lausunto kuului uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Meidän kotona ja turvassa pysyttelevien puolesta tahdon myös kiittää kaikkia, jotka pitävät huolta infrastruktuurista ja siitä, että elämämme jatkuu; henkilökunnasta ja vapaaehtoisista ruoantuotannossa ja -jakelussa, postin ja muiden lähetyspalvelujen väkeä sekä heitä, jotka varmistavat, että jätteet tulevat yhä kerätyksi, lausunto jatkui. 

Prinssi Philip ja tänään tiistaina 94 vuotta täyttänyt kuningatar Elisabet vetäytyivät maaliskuussa Windsorin linnaan. Kuningatar on hoitanut tehtäviään karanteenista käsin. Molemmat kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään korkean ikänsä vuoksi.

Etenkin prinssin kohdalla huolta lisää se, että esimerkiksi viime joulun alla hän oli terveysvaivojen vuoksi sairaalahoidossa useamman päivän ajan.

Tohtori Anna Hemming arvioi Mirrorille, että ohjeistuksia riskiryhmään kuuluvien kohdalla noudatetaan kuninkaallisessa perheessä tarkoin.

– Uskon, että perhe pitää päivittäin yhteyttä terveydenhuoltotiimiinsä ja noudattaa tarvittavia varotoimenpiteitä etenkin Edinburghin herttuan kohdalla, jonka me kaikki tiedämme olevan kuninkaallisen perheen haavoittuvaisin henkilö tällä hetkellä.

Koronavirus ei kuitenkaan ole kiertänyt kuninkaallisia. Prinssi Charlesilla, 71, nimittäin todettiin tartunta maaliskuussa, mutta prinssin on kerrottu toipuneen koronasta. Hän kuuluu niin ikään korkean ikänsä vuoksi riskiryhmään.

Lue myös:

    Uusimmat