Kuningatar Elisabetin valinta puhuttaa jälleen – oliko vakavassa televisiopuheessa nähdyssä asusteessa salainen piiloviesti?

4:24
Kuningatar Elisabet piti historiallisen vakavan puheen kansalaisilleen

Kuningatar Elisabet käytti historiallisen televisiopuheensa aikana rintaneulaa, joka kuuluu samaan kokoelmaan herttuatar Meghanin häätiaran kanssa. 

93-vuotias kuningatar Elisabet piti sunnuntaina 5. huhtikuuta historiallisen vakavan puheen koronaviruskriisin takia. Kyseessä oli vasta neljäs kerta, kun kuningatar puhuu suoraan kansalle koko 68-vuotisen hallitsijanuransa aikana. Windsorin linnassa nauhoitettu puhe esitettiin illalla televisiossa, radiossa ja sosiaalisessa mediassa.

Aiemmat esiintymiset ovat liittyneet kuningataräidin kuolemaan vuonna 2002, prinsessa Dianan kuolemaan vuonna 1997 ja Persianlahden sotaan vuonna 1991. Sunnuntaisessa puheessaan Elisabet kannusti kansalaisia nousemaan koronapandemian haastetta vastaan.

Elisabet nähtiin televisiopuheessaan pukeutuneena vihreään mekkoon sekä jopa kuningattaren tavaramerkiksi muodostuneeseen helminauhaan. Lisäksi hänellä oli vasemmassa olassaan rintaneula, joka oli useiden mielestä yllättävä valinta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Monesti Elisabetin yllä nähdään jokin hänen suosikkirintaneuloistaan: esimerkiksi kukkaviuhkaneula, jonka hän sai vanhemmiltaan esikoisena prinssi Charlesin syntymän jälkeen tai prinssi Albertin rintaneula, jota kuningatar Victoria käytti Elisabetin häissä, tai rintaneula, jossa on kaksi valtavaa timanttia Cullinan timantista.  

Näiden sijaan kuningatar Elisabet valitsi ylleen televisiopuhetta varten turkoosin timanttirintaneulan, joka kuului aikoinaan hänen isoäidilleen kuningatar Marylle, joka sai sen lahjaksi hääpäivänään vuonna 1893. Samaan edesmenneen kuningattaren kokoelmaan kuului myös muun muassa Vladimirin tiara, joka nähtiin julkisuudessa toukokuussa 2018 herttuatar Meghanin päässä hänen mennessään naimisiin prinssi Harryn kanssa.

Turkoosi timanttineula nähtiin kuningatar Elisabetin päällä ensimmäistä kertaa vuonna 2014, eikä tämän jälkeen tilaisuus ole toistunut montaakaan kertaa. Kuningattaren rintaneulavalinnat ovat herättäneet usein runsasta spekulaatiota, ja niin myös tällä kertaa. 

Monet ovat arvelleet, että Elisabet yritti kenties rintaneulallaan linkittää itsensä isoäitiinsä, joka auttoi tukemaan kuningas Yrjö V:tä selviämään ensimmäisen maailmansodan koettelemuksista. Toinen esitetty vaihtoehto on ollut se, että kuningatar yritti esittää äänen menneisyydestä ja muistuttaa kuulijoitaan siitä, mistä kaikista koettelemuksista hän, hänen perheensä ja kotimaansa Iso-Britannia ovat selvinneet aikojen saatossa. Joidenkin mielestä taas kuningatar halusi yksinkertaisesti nostattaa tunnelmaa värikkäällä rintaneulalla. 

 Lähde: Town & Country

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja