Koronatartunnan saanut prinssi Charles ja kuningatar Elisabet tapasivat kaksi viikkoa sitten – tartuttiko prinssi iäkkään äitinsä?

3:38
Prinssi Charles täytti 70 vuotta marraskuussa 2018 – myös hän kuuluu koronan riskiryhmään

The Sunin mukaan prinssi Charles ei todennäköisesti ole voinut tartuttaa koronavirusta kuningatar Elisabetille.

Prinssi Charlesin tiedotettiin keskiviikkona saaneen koronavirustartunnan. Brittilehtien mukaan Charlesilla, 71, on lieviä oireita ja hänen yleisvointinsa on hyvä. 

Charlesin vaimo herttuatar Camilla, 72, oli saanut testistä negatiivisen tuloksen. Herttuaparin virallisen tiedotteen mukaan molemmat ovat tällä hetkellä eristyksessä kotonaan Skotlannissa ja Charlesin kerrotaan työskennelleen kotoaan käsin normaaliin tapaan viime päivien ajan.

Britanniassa on oltu koronaviruksen levitessä huolissaan etenkin kuningatar Elisabetista ja prinssi Philipistä, vaikka myös maan tuleva kuningas prinssi Charles kuuluu ikänsä puolesta riskiryhmään.

Elisabetin, 93, ja Philipin, 98, on aiemmin uutisoitu vetäytyneen Windsorin linnaan, kun Buckinghamin palatsin työntekijällä todettiin koronatartunta.

The Sunin tietojen mukaan Charles on tavannut kuningattaren lyhyesti 12. maaliskuuta, eli noin kaksi viikkoa sitten. 

Lääketieteen asiantuntijat arvioivat lehden mukaan, että Charles olisi voinut tartuttaa virusta aikaisintaan 13. maaliskuuta, eli vasta sen jälkeen, kun hän tapasi äitinsä edellisen kerran.

Buckinghamin palatsista kerrottiin lisäksi, että kuningatar on hyvässä kunnossa. Hän vetäytyi Philipin kanssa karanteeniin 19. maaliskuuta, eli viikko sen jälkeen, kun tapasi vanhinta poikaansa. 

Hovista ei kuitenkaan ole kommentoitu, onko kuningatar testattu koronatartunnan varalta.

Prinssi Charlesin kerrotaan olleen yhteyksissä molempiin poikiinsa Williamiin ja Harryyn sen jälkeen, kun hän sai tietää tartunnasta. Harry perheineen oleilee Kanadassa ja pysyttelee tiettävästi kotioloissa, kuten myös prinssi Williamin perhe, joka on linnoittautunut tiluksilleen Norfolkiin.

Prinssi Charles ei ole ainoa kuninkaallinen, jolla on todettu koronavirustarunta. Monacon ruhtinaan Albertin, 62, kerrottiin sairastavan koronavirusta viime viikolla.

Sky Newsin mukaan ruhtinas osallistui 10. maaliskuuta prinssi Charlesin Clarence Housessa järjestämään tilaisuuteen, jossa keskusteltiin muun muassa ilmastonmuutoksesta ja juomavedestä. Albertin koronavirustartunnasta uutisoitiin 19. maaliskuuta, eli reilu viikko tapahtuman jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja