Lehti nosti pöydälle vaietun skenaarion: Pystyykö jo pian kaksi kuukautta eristyksissä ollut kuningatar Elisabet palaamaan kuninkaallisiin edustustehtäviinsä enää ikinä?

Kuningatar Elizabeth piti puheen kansalle koronatilanteesta 4:24
Kuningatar Elisabet piti huhtikuussa puheen koronakriisin keskellä olevalle kansalleen

Brittilehti The Sunin mukaan koronaviruksen riskiryhmään korkean ikänsä vuoksi kuuluva kuningatar Elisabet ei välttämättä pysty palaamaan normaaleihin työtehtäviinsä enää koskaan.

Huhtikuussa 94 vuotta täyttänyt kuningatar Elisabet on ollut pian jo kaksi kuukautta vetäytyneensä koronakaranteeniin Windsorin linnaan. Kuningatar ja 98-vuotias prinssi Philip kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään korkean ikänsä vuoksi ja Britanniassa on ennakoitu, että parin eristys saattaa jatkua ainakin kesän yli. 

Tavallisesti kuningatar Elisabet on palannut toukokuun aikana Buckinghamin palatsiin, mutta vallitsevassa tilanteessa sitä ei pidetä nyt turvallisena.

Brittilehti The Sun huomauttaa, että kyseessä on pisin aika kuningattaren 68 vuotta kestäneen valtakauden aikana, kun hän ei ole ollut hoitamassa kuninkaallisia tehtäviään, vaikka hän toki saa yhä viikoittain tietoa hallituksen toiminnasta ja on säännöllisesti puhelinyhteydessä pääministeri Boris Johnsonin kanssa. 

Tilanne on kuningattarelle ikävä, sillä hän ei ole tähän mennessä tahtonut hiljentää työtahtiaan tai vetäytyä eläkkeelle. Nyt hän ei kuitenkaan tahdo toimia vastoin maan hallituksen ikäihmisille asettamia suosituksia.

Koronavirus ei ole katoamassa kokonaan mihinkään. The Sun nostaakin artikkelissaan esiin vaietun skenaarion: voiko iäkäs kuningatar palata ylipäänsä enää ikinä normaalien kuninkaallisten edustustehtäviensä pariin?

Muun muassa prinsessa Dianan aikoinaan kohua herättäneen elämäkerran kirjoittanut toimittaja Andrew Morton pelkää, että tämä on täysin mahdollista. Hän arvioi, että britit tulevat näkemään kuningatarta tv-lähetyksien ja videoiden välityksellä, mutta perinteiset kesätapahtumat puutarhajuhlineen ja paraateineen on peruttu, samoin vierailu Etelä-Afrikkaan. Näin ollen kuningatar Elisabetin työkalenteri ammottaa tyhjyyttään ainakin syksyyn asti.

Hello Magazinessa ennakoidaan, että myös kesä kuningattarelle rakkailla Balmoralin tiluksilla sukulaisvierailuineen on peruttu.

– On hyvin surullista sanoa näin, mutta en usko, että kuningatar voi palata tavallisiin tehtäviinsä, Morton sanoo lehdelle.

– Koronavirus ei ole katoamassa pitkään aikaan, ja pysyy keskuudessamme ainakin kuukausia, mahdollisesti jopa vuosia. Kuinka hän voisi sellaisissa oloissa hoitaa virkaanasettamisia, tavata suurlähettiläitä ja osallistua tapahtumiin, joissa on paljon ihmisiä? hän havainnolistaa.

– Jos hän saisi viruksen, se voisi koitua kuolemaksi, mutta asettaa myös prinssi Philipin suuren vaaraan.

Lue myös:

    Uusimmat