Mainos

90 000 euron vuosipalkkio puheenjohtalle – Fortumin hallituksen palkkioita moititaan

Energiayhtiö Fortumin aikeet korottaa hallituksensa jäsenten palkkioita on saanut kritiikkiä poliitikoilta.  

Palkkioihin ehdotettiin kymppitonnien korotuksia

-Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että tulevalla toimikaudella yhtiön hallituksen puheenjohtaja saisi palkkiota 90000 euroa vuodessa ja varapuheenjohtaja 65 000 euroa vuodessa. Nyt palkkiot ovat 75 000 ja 57 000 euroa.

-Hallituksen jäsenille ehdotetaan 45000 euron vuosipalkkiota. Nyt se on 40000 euroa. Kokouspalkkioksi esitetään 600 euroa kokoukselta.  

-Fortumin hallituksen puheenjohtajana toimii kauppatieteiden maisteri Sari Baldauf. Häntä esitetään jatkamaan tehtävässään. Hän on aikaisemmin toiminut muun muassa Nokian johtotehtävissä. Baldauf on myös Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunnan jäsen.  

-Fortumin hallituksen varapuheenjohtajaksi esitetään ekonomi Kim Ignatiusta. Nyt hän toimii hallituksen tarkastus- ja riskivaliokunnan puheenjohtajana. Ignatius on Sanoma Oyj:n talousjohtaja ja toiminut aiemmin muun muassa TeliaSoneran talousjohtajana.  

(stt)

SDP:n kansanedustaja ja Fortumin neuvottelukunnan jäsen Pauliina Viitamies kutsuu tiedotteessaan palkkioesityksiä päätähuimaaviksi.   

-Hallituspalkkiot valtionomisteisessa yhtiössä ovat päähuimaavia, eivätkä mielestäni ole missään suhteessa minkäänlaiseen palkkamalttiin tai työn vaativuuteen taikka vastuuseen, Viitamies kirjoittaa.  

Myös kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz moitti eilen Helsingin Sanomissa korotuksia kovin sanoin.  
Sekä Viitamies että Zyskowicz toivovat, että omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) estäisi Fortumin hallituksen jäsenille kaavaillut palkkioiden korotukset.  

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunta esittää, että yhtiön hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio nousee 75 000 eurosta 90 000 euroon ja varapuheenjohtajan palkkio 57 000 eurosta 65 000 euroon. Jäsenet saisivat 45 000 euroa vuodessa.  
Nimitystoimikunnan puheenjohtaja Eero Heliövaara perustelee Fortumin pörssitiedotteessa korotuksia sillä, että Fortumin hallituspalkkiot ovat jäljessä pörssiyhtiöiden yleisestä tasosta Suomessa ja ulkomailla.  
Tämä käy Heliövaaran mukaan ilmi nimitystoimikunnan teettämästä laajasta selvityksestä.  

Fortumin hallituksen palkkioita on muutettu viimeksi vuonna 2013.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.