8 tärkeää leivontavinkkiä – tee näin, niin äiti ei pety!

Äiti on ansainnut herkullisen kakun äitienpäivänä, joten leipominen kannattaa aloittaa vasta näiden vinkkien lukemisen jälkeen.

Leipominen on ihanaa, mutta joskus herkkujen valmistaminen ei kuitenkaan tunnu luonnistuvan. Lue muutama leipomisen aikana huomioitava seikka:

Lue ohje huolellisesti

Ohje kannattaa aina lukea huolellisesti ennen leipomista, jotta sen aikana ei tule mitään yllätyksiä.

Älä hätäile

Leipomisessa on äärimmäisen tärkeää, että annostelee ainekset oikein. Muutoin esimerkiksi kakku saattaa maistua liian jauhoiselta. Mittaa siis ainekset huolella ja laita ne kulhoon oikeassa järjestyksessä. Muista myös esilämmittää uuni, jos niin vaaditaan.

Keskity

Leipomisen aikana ei kannata touhuta muita asioita samaan aikaan. Ethän halua esimerkiksi kakkusi palavan uunissa?

Tarvikkeet

Aseta pöydälle tarvittavat tarvikkeen ennen leipomisen aloittamista. Näin et joudu jauhoisin sormin etsimään mittakulhoa kiireessä.

Raaka-aineet

Käydä laadukkaita raaka-aineita, jotta leivonnaisesi ovat äärimmäisen maistuvia. Kokatessa reseptin noudattaminen ei ole niin tärkeää, mutta leipoessa se on äärimmäisen tärkeää. Tarkista tarvitseeko sinun esimerkiksi nostaa voi huoneenlämpöön muutama tunti ennen leipomista.

Mittaaminen

Mittaa raaka-aineet tarkasti. Jos käytät vääriä mittasuhteita, niin parhaatkaan raaka-aineet eivät pelasta herkkuasi. Huolehdi, ettet esimerkiksi täytä mittaa enemmän kuin vaaditaan.

Lämpötila

Noudata aina reseptissä olevaa lämpötilaa. Älä nosta lämpötilaa, vaikka sinulla olisi miten kiire.

Käännä

Jos paistat leivonnaisesi uunissa, niin se kannattaa kääntää puolessa välissä paistamista, jotta herkku paistuu tasaisesti. Älä kuitenkaan turhaa avaa uunisi luukkua, ettei lämpö pääse karkaamaan liikaa.

LUE MYÖS:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat