6 uutta keinoa käyttää muffinivuokaa – kokeile hauskoja ideoita!

Muffinivuoka lojuu kaapin pohjalla, ja käytät sitä korkeintaan kerran vuodessa. Muffinivuoalla voi kuitenkin tehdä paljon muutakin hauskaa, kuin muffinseja. Tartu iloisiin ideoihin!

1. Tee liha-alkupaloja muffinsivuoalla

Laita lihamureketaikinaa vuokiin pohjalle. Paista mureke valmiiksi uunissa. Tursota kermavaahtopursottimella perunamuusia lihamurekkeen päälle vuokaan. Koristele ruohosipulilla. Nosta sitten lihamureke-muusi-annokset lautasille!

2. Jäisiä miniherkkuja

Laita muffinivuoan pohjalle maapähkinävoita ja päälle marjapyreetä tai hilloa. Pakasta herkut ja nauti sellaisenaan lämpimänä kesäpäivänä.

3. Tee muffinivuoan avulla suloisia minipizzoja

Laita vuoan pohjalle pizzataikinaa, ja kasaa päälle lempitäytteitäsi. Kuorruta komeus juustolla ja paista nopeasti uunissa. Muffinivuoan reunat estävät pizzoja leviämästä uunissa turhan isoiksi. Tarjoile minipizzat vaikka juhlissa pikku naposteltavana.

4. Jäädytä booliisi isoja koristejäitä

Täytä muffinsivuoka puolilleen vettä, ja laita veden pinnalle pyöreä sitruunan tai limen lohko. Jäädytä pakkasessa. Asettele suuret jääpalat boolin pinnalle kellumaan, tai käytä niitä vaikka lastenjuhlissa mehukannussa viilentämässä juomaa.

5. Valmista terveellisiä kippoja tortilloista

Kaupoissa myytävät taco-astiat on tehty kuumassa rasvassa ja kuorrutettu suolalla ja mausteilla. Voit tehdä helposti itse huomattavasti terveellisempiä taco-astioita muffinivuokasi avulla. Käännä vuoka väärinpäin, ja painele pieniä tortillalettuja muffinsikuppien väleissä oleviin koloihin. Paahda kuumassa uunissa nopeasti. Letut kovettuvat uunissa kupin muotoon.

6. Tee suloisia myslikuppeja

Sekoita kipossa mysliä, hunajaa, manteleita ja kookosöljyä. Kookosöljyn voi mainiosti korvata jollain muullakin rasvalla. Annostele muffinivuokien pohjalle nokareet mysliseosta. Painele seosta vuoan reunoille siten, että myslistä muodostuu pieni kuppi. Paahda uunissa. Irrota myslikupit varovasti vuoasta ja anna jäähtyä. Täytä kuppi kreikkalaisella jogurtilla, ja koristele annos tuoreilla marjoilla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat