10 vinkkiä täydellisen kakun leipomiseksi – tiesitkö näitä?

Hyvä kakku syntyy huolellisella työskentelyllä. Lue vinkit, joita noudattamalla kakkusi ei voi epäonnistua!

1. Sillä on väliä, laitatko kakun uuniin metallisessa vai lasisessa vuoassa. Jos käytät lasivuokaa, kannattaa uunin lämpötilaa nimittäin säätää hiukan pienemmäksi.

2. Esilämmitä uuni jo ennen kuin aloitat taikinan valmistuksen. On parasta, että uunia on esilämmitetty 20–30 minuuttia oikeassa lämpötilassa.

3. Varmista, että käytät juuri sen kokoista vuokaa kuin reseptissä kehotetaan.

4. Rasvan, kananmunien ja nesteiden tulisi yleensä olla huoneenlämpöisiä. Kylmät ainesosat saattavat saada taikinan juoksettumaan.

5. Kun sekoitat voita ja sokeria, älä pidä kiirettä. Vatkaa seosta ainakin viisi minuuttia. Tällöin kakusta tulee ilmavampi johtuen taikinaan syntyvistä pienistä ilmataskuista. Sokerirakeiden ei tulisi olla näkyviä, mutta sinun pitäisi tuntea ne, jos hierot taikinaa sormiesi välissä.

6. Mittaa jauhot ja muut kuivat ainesosat tarkasti. Käytä esimerkiksi veistä tasoittamaan mittakupillisen pinta.

7. Muista siivilöidä jauhot. Tämä auttaa tekemään taikinasta ilmavamman ja varmistamaan, että kuivat ainesosat sekoittuvat kunnolla.

8. Yleisesti ottaen kakkutaikinan tulisi täyttää vähintään puolet vuoasta, mutta ei enempää kuin 2/3, ellei muuta neuvota.

9. Kakku kannattaa asetella mahdollisimman keskelle uunia. Jos kypsennät useamman kuin yhden kakun kerralla, pidä huoli, etteivät kakut ole aivan kiinni toisissaan. Muuten ne saattavat kypsentyä epätasaisesti.

10. Kun leikkaat kakkua, käytä kakkuveistä kuuman veden alla ja kuivaa se ennen kuin leikkaat. Näin et murusta!


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Mr. Food

Lue myös:

    Uusimmat