Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

10 vinkkiä täydellisen kakun leipomiseksi – tiesitkö näitä?

Shutterstock
Julkaistu 17.01.2014 18:20

Hyvä kakku syntyy huolellisella työskentelyllä. Lue vinkit, joita noudattamalla kakkusi ei voi epäonnistua!

1. Sillä on väliä, laitatko kakun uuniin metallisessa vai lasisessa vuoassa. Jos käytät lasivuokaa, kannattaa uunin lämpötilaa nimittäin säätää hiukan pienemmäksi.

2. Esilämmitä uuni jo ennen kuin aloitat taikinan valmistuksen. On parasta, että uunia on esilämmitetty 20–30 minuuttia oikeassa lämpötilassa.

3. Varmista, että käytät juuri sen kokoista vuokaa kuin reseptissä kehotetaan.

4. Rasvan, kananmunien ja nesteiden tulisi yleensä olla huoneenlämpöisiä. Kylmät ainesosat saattavat saada taikinan juoksettumaan.

5. Kun sekoitat voita ja sokeria, älä pidä kiirettä. Vatkaa seosta ainakin viisi minuuttia. Tällöin kakusta tulee ilmavampi johtuen taikinaan syntyvistä pienistä ilmataskuista. Sokerirakeiden ei tulisi olla näkyviä, mutta sinun pitäisi tuntea ne, jos hierot taikinaa sormiesi välissä.

6. Mittaa jauhot ja muut kuivat ainesosat tarkasti. Käytä esimerkiksi veistä tasoittamaan mittakupillisen pinta.

7. Muista siivilöidä jauhot. Tämä auttaa tekemään taikinasta ilmavamman ja varmistamaan, että kuivat ainesosat sekoittuvat kunnolla.

8. Yleisesti ottaen kakkutaikinan tulisi täyttää vähintään puolet vuoasta, mutta ei enempää kuin 2/3, ellei muuta neuvota.

9. Kakku kannattaa asetella mahdollisimman keskelle uunia. Jos kypsennät useamman kuin yhden kakun kerralla, pidä huoli, etteivät kakut ole aivan kiinni toisissaan. Muuten ne saattavat kypsentyä epätasaisesti.

10. Kun leikkaat kakkua, käytä kakkuveistä kuuman veden alla ja kuivaa se ennen kuin leikkaat. Näin et murusta!


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Mr. Food

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaMissä vaiheessa suola pitää lisätä pullataikinaan? Tässä asiassa moni mokaa korvapuusteja leipoessaanHarva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kertaMuista nämä vinkit juustokakun teossa – onnistut varmasti!Pienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaaKolmen raaka-aineen hittiresepti: Voiko keksejä enää helpommin valmistaa?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:14
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 11:04
    Hevoset

    Nyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhde

  • 10:28
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimuksessa löytyi lääke joka kolmatta suomalaista piinaavaan vaivaan

  • 08:30
    Työpaikat

    Suomen houkuttelevimmat työnantajat selvitettiin