8 outoa seksifaktaa, jotka olisit halunnut tietää jo aiemmin

Brad Pitt on suosittu itsetyydytykseen innostaja, joskin masturboinnin jälkeen saattaa iskeä seksin jälkeinen alakulo. Health-sivusto summasi outoja faktoja peiton heiluttamiseen liittyen.

Aiemmin kerroimme mielenkiintoista nippelitietoa liittyen seksiin takaapäin. Tämä lista jättää yksittäiset seksiasennot sikseen ja pureutuu seksiin yleisemmin.

Tiesitkö jo näitä seksifaktoja?

1. Sadasta viiteensataan työntöä

Vuonna 2016 julkaistussa selvityksessä todettiin, että mies kestää yhdynnässä keskimäärin noin kuusi minuuttia ennen laukeamistaan. Mutta kuinka monta kertaa hän ehtii työntyä kumppaniinsa tänä aikana? Kyllä, tätäkin on tutkittu. Royal Society Open Science -julkaisussa kerrotaan, että yhdynnän aikana työntymisiä tapahtuu tyypillisesti 100–500.

Mitä tehdä, jos kumppani ei enää kiihota? Artikkeli jatkuu videon jälkeen.


2. Voit saada orgasmin unissasi

Niin miehet kuin naiset voivat saada yöllisen orgasmin, minkä uskotaan johtuvan mielihyvähormoni noradrenaliinin erityksen vähenemisestä REM-unen aikana. REM-uni, eli vilkeuni, on nukkumisen vaihe, jossa näemme tyyppillisesti unia.

Eroottisilla unilla on oma osansa kiihottumisessa. Kesken unien ihminen voikin herätä orgasmiin, jolloin puhutaan uniorgasmeista.

Health-sivuston haastattelema psykologi ja seksiterapeutti muistuttaa, että unen aikana pääsemme helpommin irti stressistä ja ahdistuneisuudesta, mikä helpottaa orgasmin saavuttamista. Stressi on nimittäin yleinen seksihalujen laskija.

3. Naisen orgasmi kestää miehen orgasmia pidempään

Vaikka orgasmin saaminen tuottaa monelle naiselle ongelmia, siihen pääseminen tuo pitkäaikaista hekumaa. Naisen orgasmi kestää keskimäärin 20 sekuntia, siinä missä miesten vain kuusi sekuntia. Lisäksi naisen on miestä helpompi saada useita orgasmeja peräkkäin.

Kuinka tärkeää on orgasmin saaminen seksissä? Artikkeli jatkuu videon jälkeen.


4. Moni ajattelee Brad Pittiä masturboidessaan

Seksileluja valmistava TENGA selvitti taannoisessa kyselyssään, keitä ihmiset ajattelevat masturboidessaan. Yli 13 000 aikuisen itsetyydytysmieltymyksiä koskevista vastauksista selvisi, että miehistä eniten ihmisiä kiihottaa Brad Pitt, naisista taas Beyoncé. Muita masturbointiin innostajia olivat muun muassa Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Johnny Depp sekä Tom Cruise.

5. Klitoris on itseasiassa pieni penis

Klitoris ja penis ovat muodostuneet pitkälti samoista kehon materiaaleista, vaikka ne näyttävätkin varsin erilaisilta. Ulkonäön eroavaisuudet liittyvät sukupuolten hormonitoiminnan eroihin. Mieshormoni testosteroni saa kudoksen kasvamaan penikseksi. Ilman testosteronia kudos muodostuu klitorikseksi.

Niin klitoriksen kuin peniksenkin alue on hyvin tuntoherkkää. Ne myös toimivat samalla periaatteella. Sekä klitoris että penis turpoavat kiihottumisen aikana johtuen niihin kertyneestä verestä.

6. Seksin jälkeen iskee surullisuus

Yhdynnän jälkeinen dysforia, eli seksin päätteeksi iskevä alakulo, on yleinen vaiva niin miehillä kuin naisillakin. Yleisesti ajatellaan, että tuntemus johtuu hormonipiikin nopeasta laskusta yhdynnän tai masturboinnin jälkeen.

Ilmiötä on selitetty myös henkisellä rasituksella, seksuaalielämän häiriöillä sekä aiemmin koetulla hyväksikäytöllä.

7. Tarkka nenä tuo paremmat orgasmit

Saksalaisen Dresdenin teknillisen yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että vahvan hajuaistin omistavilla naisilla on suuremmat todennäköisyydet orgasmin saamiseen kuin naisilla, joiden hajuaisti on heikko.

On mahdollista, että vahvan hajuaistin ansiosta ihminen on herkempi vartalon tuoksuille ja hormoneille, jotka laukaiset kiihottumisen.

8. Ääni voi tehdä ihmisestä viehättävämmän

Vuonna 2014 julkaistussa yhdysvaltalaisen Albrightin yliopiston kokeessa havaittiin, että naiset osaavat madaltaa ääntään tehden siitä karhean. Kokeessa miehet kertoivat pitävänsä tällaista ääntä seksikkäänä. Syy tälle saattaa olla se, että madaltaessaan ääntään nainen viestii miehelle olevansa tästä kiinnostunut.

Miehet eivät kyseisessä kokeessa onnistuneet kuulostamaan seksikkäiltä yhtä hyvin kuin naiset. Miehillä yrittäminen vain pahensi tilannetta.

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja