6 yllättävää tapaa saada orgasmi – ilman seksiä

Orgasmin saaminen voi osoittautua hankalaksi etenkin naiselle. Vaikeuksien takana voi piillä monia asioita, mutta niin orgasmissa ”onnistumisenkin”.

Kannattaako sadan päivän seksittömyyshaaste? Kuuntele seksuaaliterapeutin vastaus videolta.

Seksin lisäksi monet muut aktiviteetit voivat laukaista samoja tahdosta riippumattoman hermoston osia, jotka saavat aikaan pieniä nautinnollisia lihaskouristuksia.

Popsugar haastatteli synnytysoppiin perehtynyttä gynekologi Jennifer Landaa. Hän listasi seitsemän tapaa, joilla orgasmi on mahdollista saavuttaa ilman seksuaalisia aktiviteetteja.

1. Kuiskailu

ASMR:n (lyhenne sanoista autonomous sensory meridian response) tarkoituksena on rentouttaa kuulija tuottamalla erilaisia ärsykkeitä äänten avulla. Äänet voivat tuottaa hyvää oloa sekä rentouttaa, minkä vuoksi ASMR:n yhteydessä puhutaan aivo-orgasmeista.

– Monet kuuntelevat YouTube-tähtiä, jotka kuiskuttelevat ja antavat virtuaalisia kokemuksia, kuten hiustenleikkauksen tai meikkauksen. Nämä eivät ole seksuaalisia kokemuksia, mutta osalla ihmisistä ne voivat tuottaa fyysisiä reaktioita, jotka tuntuvat kutittelevan selkärankaa, Landa sanoo.

2. Nukkuminen ja uneksiminen

Niin naiset kuin miehetkin voivat saada yöllisen orgasmin, minkä uskotaan johtuvan noradrenaliini-nimisen välittäjäaineen erityksen vähenemisestä REM-unen aikaan. Vireyttä lisäävää noradrenaliinia pidetään mielihyvähormonina, joka saa aikaan hyvän olon tunteen.

Lisäksi mahdollisesti unissa nähtävät seksikohtaukset ovat omiaan kiihottamaan uinuvaa näkijäänsä.

– On melko yleistä nähdä seksiunia, jotka tuovat tunteen orgasmista. Moni mies ja nainen saa myös oikean orgasmin nukkuessaan, Landa kertoo.

3. Jooga

Joogassa tunnetaan Mula Bandha -asana, jossa jännitetään kehoa peräaukon ja navan väliltä kohti selkärankaa.

– Jos et tiedä, miten se tehdään, kuvittele kärsiväsi hirveästä pissahädästä, Landa neuvoo.

Mula Bandhassa on pissahädän pidättämiseen verrattuna se ero, että asanassa on tarkoitus harjoittaa tasapainoa samalla rauhallisesti hengittäen. Tämä lihasten puristaminen ja vapauttaminen voi aiheuttaa seksuaalista stimulaatiota vaginan alueella.

4. Synnytys

Harva mieltää synnytyksen olevan läheskään yhtä nautinnollinen kuin orgasmi, mutta itseasiassa synnyttäjäkin voi saada orgasmin – joskin harvoin.

– Sanotaan, että näin käy kolmessa synnytyksessä sadasta, Landa sanoo.

Synnytysorgasmi perustuu oksitosiini-hormonille, joka saa kohdun lihakset supistelemaan ja sikiön liikkeelle. Oksitosiinia kutsutaan ”rakkaushormoniksi” ja sitä erittyy myös seksuaalisen mielihyvän yhteydessä.

5. Liikunta

Naiset voivat saada ”saliorgasmeja” tai ”coregasmeja”, kun keho vapauttaa endorfiinia intensiivisen treenin aikana. Tavallisesti orgasminkaltainen tunne tulee helpoiten vatsalihaksia treenatessa. Vuonna 2011 julkaistun tutkimukseen osallistuneista naisista yli puolet oli kokenut ”coregasmin” keskivartalotreeniä tehdessään.

6. Ajattelu

Seksi- ja parisuhdevalmentaja Lanae St. John kertoo Popsugarille, että kehollinen orgasmi on mahdollista saavuttaa myös ajattelun voimin. Se onnistuu hengityksen tai fantasioiden avulla.

Yksi versio ”ajatteluorgasmista” on keskittyä hengittämään hitaasti ja syvään ja ajatella hengityksen kulkevan kehoa pitkin rinnasta napaan ja navasta genitaalialueille.

– Osa ihmisistä yhdistää tämän lantiopohjanlihasten harjoitteluun, jossa lihaksia supistetaan ja vapautetaan, St. John kertoo.

Lopputulos: mahdollinen orgasmi.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat