8 asiaa, joilla ei olekaan niin paljon väliä parisuhteessa kuin luulet

Kumppanin valinta kuuluu elämän isoimpiin päätöksiin. Vaikka se kannattaa tehdä harkiten, joka asiassa ei tarvitse olla viimeisen päälle valikoiva. Huffington Postin haastattelemat terapeutit, psykologit ja muut parisuhdeasiantuntijat kertoivat, mitkä ominaisuudet kumppanissa eivät ole niin kriittisiä kuin ihmiset ehkä luulevat.  

Puoliso on ”sinun tyyppiäsi”

Useimmilla on joku ihmistyyppi, joka kääntää katseemme muita helpommin: tumma, vaalea, pitkä, lyhyt, tatuoitu, luonnonlapsi, kalju, karvainen... Ei kuitenkaan kannata täysin sivuuttaa henkilöitä, jotka eivät sovi tähän fyysiseen profiiliin. Ulkonäkö muuttuu joka tapauksessa ajan myötä, joten jos kumppani on mielestäsi mukiinmenevä ja söpö, se on ihan tarpeeksi. Parisuhteesta tulee varmasti parempi katseenkestävän ja kiltin kuin läkähdyttävän hyvännäköisen mutta sisältä mädän kumppanin kanssa. Niin kliseistä kuin se onkin, sisäinen kauneus ansaitsee huomiota.

Jaatte samat kiinnostukset ja harrastukset

On toki hauska tapailla tyyppiä, joka rakastaa marjastusta tai scifi-leffoja yhtä paljon kuin itsekin. Suhde ei kuitenkaan vaadi kestääkseen sitä, että osapuolien kiinnostuksenkohteet ovat täysin linjassa keskenään. Tärkeämpää on arvojen jakaminen esimerkiksi raha-asioiden, sitoutumisen ja lapsien suhteen. Harrastuskaveruus on kirsikka kakun päällä, mutta aito yhteys löytyy pinnan alta.

Ette koskaan riitele

Onnellisissa parisuhteissakin riidellään. Se kuitenkin osataan tehdä niin, että vältetään tilanteen eskaloitumista ja panostetaan suhteen kunnostamiseen. Jos suhteessa on räjähdysherkkiä temperamentteja, riitoja voi syntyä useammin, mutta riitojen määrä ei välttämättä olekaan tässä asiassa oleellista. Ennemminkin kyse on siitä, että syntyvät konfliktit kyetään ratkaisemaan.

Teillä on sama koulutustaso

Jos suostuu tapailemaan vain ihmisiä, joilla on samanlainen koulutustausta kuin itsellä, tulee rajoittaneeksi itseään turhan kovalla kädellä. Kannattaa muistaa, että jotkut maailman älykkäimmistä ja menestyneimmistä ihmisistä olivat ”koulupudokkaita” – Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg... Kunhan kumppaninsa kanssa pystyy käymään merkityksellisiä ja stimuloivia keskusteluja ja kokee olevansa älyllisesti samalla sivulla, tutkinnoilla ja titteleillä ei ole väliä.

Kumppanisi viihdyttää sinua aina

Kyllä, pariskunnan osapuolten pitää osata pitää hauskaa yhdessä. Ei, kumppanin tehtävä ei kuitenkaan ole olla toisen elämän ainoa hupi ja viihdyke. Jokainen totta kai tarvitsee kumppanin, joka on valmis tekemään asioita yhdessä, mutta tylsistyneenä kannattaa miettiä, mitä sinä itse aiot tehdä asialle. Et voi odottaa, että kumppani tarjoaa jännitystä jatkuvasti.

Liekit lyövät sängyssä

Parisuhteessa tulee luonnollisesti olla molemminpuolista vetovoimaa. Mutta niin ihanaa, autuasta ja haluttua kuin seksuaalinen kemia onkin, totuus on, että vuosien aikana halut tulevat joka tapauksessa ailahtelemaan ja intohimon liekki haalenemaan. Siksi on hyvä löytää kumppani, joka tekee töitä liekin ja romantiikan eteen ja ymmärtää sinua myös makuuhuoneen ulkopuolella.

Talous on vakaalla pohjalla ja lisää tulossa

Taloudellinen turva ja samanlaiset kulutustottumukset vähentävät laskujen maksamiseen liittyvää ahdistusta ja tekevät kotitalouden pyörittämisestä sujuvampaa. Rahalla siis on väliä, mutta rikkaudet tai omaisuuden karttuminen ei välttämättä tuo suhteelle minkäänlaista täyttymystä. Voi olla, että kun unelmatalo on remontoitu ja velat maksettu, teillä ei olekaan enää mitään puhuttavaa.

Ystäväsi ja perheesi pitävät kumppaniasi kultakimpaleena

Jokainen haluaa parisuhteelleen lähipiirinsä tuen, mutta ystävien ja perheen ei tarvitse olla kumppanisi suurimpia faneja. Älä siis laita liikaa painoarvoa sille, mitä läheisesi ajattelevat kumppanistasi. Jos teillä on keskenänne tosi hauskaa, miksi kuluttaisit aikaa miettien, onko hän ystäviesi mielestä tylsä? Liika jumittuminen tällaisiin asioihin voi vieraannuttaa kumppanista. Sitä paitsi, ehkä läheisesi näkevät kumppanisi paljon paremmassa valossa paremmin kuin luulet.

Lähde: Huffingtonpost.com

"Sitä oikeaa ei ole olemassa"

Rakkaustohtori Jason Lepojärvi kumoaa kolme rakkauteen liittyvää myyttiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja