8.10. Jauhelihakastike ja köyhät ritarit

Jauhelihakastike

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl suolakurkkukuutiota
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vettä
  • 1-2 rkl sinappia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1-2 tl basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (1 rkl vehnäjauhoa)
  • tarjolle spagettia tai muuta pastaa

Kuullota sipulit pannussa ja lisää jauheliha mausteiden kanssa joukkoon. Paista kunnes liha kypsyy ja lisää lopuksi kurkkukuutiot, sinappi sekä kerma. Huuhtele kermapurkki vedellä ja kaada se vielä joukkoon. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä 10 min ja keitä sillä välin spaghetti al denteksi. Mikäli haluat kastikkeesta paksumpaa, lisää jauhelihan ruskistamisen jälkeen vehnäjauhot.

Köyhät ritarit

  • 8 siivua pullapitkosta
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • voita paistamiseen
  • koristeluun: hilloa ja kermavaahtoa

Sekoita munat, maito sekä sokerit kulhossa ja kasta nopeasti pullasiivut siinä. Laita voinokare kuumennetulle paistinpannulle ja paista ritarit rapean ruskeiksi. Koristele kermavaahdolla ja marjahillolla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat