7-vuotias Anthony ilmoitti olevansa tyttö – vanhemmat ja koulu antoivat tukensa: "Palaset loksahtivat paikoilleen"

7:29
Mitä tehdä, jos oma lapsi kiusaa tai joutuu kiusatuksi?

Pari vuotta sitten 7-vuotias Anthony ilmoitti vanhemmilleen, että hän on oikeasti tyttö. Vanhemmat ja koulu tukivat häntä. Aiheesta kirjoittavat muun muassa brittilehdet Metro ja Mirror.

Kaksi vuotta sitten Fran Norrisin, 36, lapsi Anthony kertoi  olevansa oikeasti tyttö. Hän oli tuolloin 7-vuotias. Nyt hän on 9-vuotias ja nimeltään Autumn

Franin mukaan Autumn oli naisellinen jo silloin, kun hänen nimensä vielä oli Anthony. Hän sanoo, että lapsi piti jo aiemmin tyttöjen leikeistä, meikeistä ja vaatteista.

Tuolloin Fran oli ajatellut, että kyse oli vain kokeilusta ja uteliaisuudesta. Hän ei ollut ajatellut, että Anthony voisi olla niin tietoinen sukupuolestaan.

Vanhemmat olivat ajatelleet, hän halusi leikkiä roolileikkejä. Kun he tajusivat, että hän todella ajatteli noin, he ostivat hänelle peruukin ja alkoivat käyttää hänen uutta nimeään.

– Kun Anthony lopulta tuli puhumaan tästä, palaset loksahtivat paikoilleen, Fran kertoo Metro-lehdelle.

Opettajat tukivat päätöksessä

Koulussa Autumnin piti edelleen olla poika, ja hän kärsi siitä. Hän joutui huonon käytöksen takia opettajan puhutteluun, ja kun opettaja kysyi asiasta, hän kertoi, että haluaisi seuraavana lukukautena tulla kouluun tyttönä.

Koulu kertoi olevansa Anthonyn tukena, jos hän halusi mieluummin olla tyttö.

– Anthony sanoi 'kyllä', ennen kuin he olivat ehtineet edes sanoa lausetta loppuun, Fran kertoo.

Fran suostui heti pojan ehdotukseen. Vanhemmat ilmoittivat koululle, että Anthony on muuttanut sukupuolensa ja nimensä. Perheen mukaan tyttö on nyt paljon onnellisempi, ja hän käyttäytyy paremmin koulussa.

Unelmoi omasta perheestä

Autumnille ei ole tehty sukupuolenkorjausleikkausta. Hän on puhunut asiasta äitinsä kanssa.

Autumn toivoo, että hänellä olisi jonain päivänä oma perhe. Franin mukaan Autumn alkoi itkeä, kun Fran kertoi, että hän ei voisi saada lapsia.

– Pienen hetken jälkeen hän kuitenkin sanoi, että se on ok, koska hän voisi adoptoida kaikki lapset, joita muut eivät halua.

Fran on kirjoittanut aiheesta kirjan, koska hän haluaa lisätä tietoisuutta lasten transsukupuolisuudesta. Hän haluaa rikkoja tabuja aiheen ympäriltä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Jokaisella on oikeus olla sellaisia kuin haluavat. Miksi meidän pitäisi pakottaa häntä olemaan tietynlainen, Fran ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja