7 miljoonan lottovoittaja metsästää jo seuraavaa jättipottia

Suomen historian suurimman lottopotin 30. tammikuuta voittaneen kotkalaismiehen lähitulevaisuuden suunnitelmiin ei kuulu vapaaherraksi heittäytyminen, työnteko jatkuu kuten ennen.

Myös lottorivi tulee jatkossakin ruksattua. Kun on kerran tuuri päällä, niin nyt narrataan onnettarelta myös Viking Loton isoa pottia. Turhuuksien hankkiminen ei kiinnosta, ennemmin tuore miljonääri muistaa läheisiä ja keksii hauskan hyväntekeväisyystempauksen.

Lottovoittaja avasi pelitilin ja rekisteröityi Veikkauksen nettipalveluun vasta samaisena lauantaina kun huikeat seitsemän miljoonaa euroa napsahtivat kohdalle.

- Syynä oli yksinkertaisesti laiskuus. Olin jo lähdössä lähimmälle R-kioskille - joka ei todellakaan ole kaukana - kun mietin, että voihan sen tehdä verkossakin, mies kertoo Veikkauksen tiedotteessa.

Mies toteaa, että aloittaessaan onnekkaan rivin rakentamista euroja oli tullut siirrettyä netin pelikukkaroon sopivasti yhdeksän rastin järjestelmän pelaamiseen. Ajatuksena oli, että ison potin takia kannattaa tällä kertaa koetella onnetarta useammalla rivillä.

- Valitsin itse rivin. Korjasin riviä kolme kertaa ennen sen lopullista valitsemista. Tiedä sitten mikä sai tekemään niin, jotenkin aiemmat valinnat vain eivät tuntuneet sopivilta, voittaja kertoo.

Miljoonavoittaja pelaa satunnaisesti, pääasiassa Lottoa. Yleensä rivi on tullut jätettyä silloin, kun on ollut iso potti tarjolla.

- Nyt piti laittaa tuohon Viking Lottoonkin yritys, kun sielläkin on ennätyksellinen potti. Luulisin, että nyt tuon pelitilin kautta tulee pelattua enemmänkin.

Voittosumma yllätti

Elämää mullistava tieto tavoitti pienellä viiveellä, lottoarvontaa kun ei tullut seurattua lauantai-iltana.

- Sunnuntaina joskus aamupäivällä tuli mieleeni, että Lottohan on tarkistamatta ja menin katsomaan netin kautta miten oli käynyt. En lukenut lehdistä edes, että oli tullut vain yksi täysosuma.

Uunituore miljonääri ei ihan heti tajunnut tapahtunutta. Hän totesi ensin, että taitaa yhdeksän järjestelmässä olla jotain oikein. Silmä osui sitten voittosummaan, jota piti tuijottaa kerran ja toisenkin.

- Unettomia öitä ei ole tullut, mutta aika valtava energialataus kun ei tiennyt miten päin olisi. Ei siinä paikallaan kestänyt.

Täysi salaisuus ei muhkea miljoonavoitto enää ole.

- Lähisukulaisille olen kertonut. Varmaan ystäväpiirille kerron, kun rahat ovat tulleet. Ainakin osalle. Aika matalaa profiilia ajattelin pitää. En halua, että tällainen äkkirikastuminen muuttaisi kaveruussuhteita. Lähimmät ystävät sen varmasti kestävät kuulla, voittaja pohtii.

"Millä sitä itseään hemmottelisi?"

Rouva Fortunan suosikin on tarkoitus muistaa läheisiä, mutta siinäkin on hänen mukaansa pidettävä järki mukana.

- Ei minulla oikeastaan ole mitään suuria suunnitelmia. Luonnollisesti lainojen maksu, mutta muuten täytyy tuollainen rahamäärä uskoa pääosin ammattilaisten huostaan. Mietin toki jo, että millä sitä itseään hemmottelisi heti kun rahat tulevat, mutta en oikeastaan tarvitse mitään. En ainakaan aio tuhlata suuria summia turhuuksiin eli ostaa itselleni jotain mitä en tarvitse.

20 vuoden päässä voittajan elämä siintää silmissä nykyisenlaisena.

- Eli käyn töissä, elän normaalia elämää. Voi kyllä olla, että jättäydyn työelämästä nautiskelemaan vapaa-ajasta huomattavasti ennen eläkeikää.

Mielessä on myös hyvän jakaminen laajemmallekin.

- Kenties joskus perustan esimerkiksi jonkinlaisen hyväntekeväisyysrahaston. Nyt käynnissä oleva erään nimettömän suomalaisen läskillä lukutaitoa -kampanja on varsin inspiroiva. Ehkä itsellä on joskus kekseliäisyyttä vastaavaan, seitsemää miljoonaa euroa sulatteleva voittaja pohtii.

Pokerinaaman pitäminen on välillä ollut lottomiljonäärille haastavaa. Varsinkin silloin, kun työkaverit ovat aika ajoin spekuloineet voittajan henkilöllisyyttä.

Suurten pottien jahti jatkuu edelleen. Keskiviikkona Viking Lotossa on tarjolla peräti 9,9 miljoonaa euroa, mikäli Onnennumero osuu voittoriviin. Onnennumero on kasvanut jo huikeisiin mittoihin, 6,6 miljoonaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat