7 meikkimokaa: Nämä saavat sinut näyttämään väsyneeltä

Tietyt yksinkertaiset valinnat meikkirutiineissa voivat saada kasvot näyttämään väsyneiltä. Poimi vinkit ja raikasta lookisi myös sellaisina aamuina, kun kauneusunia olisi tehnyt mieli jatkaa vielä hetki!

Aamuherätykset eivät ole monelle mieluisia, mutta kukapa haluaisi näyttää väsyneeltä? Vältä seitsemää virhettä ja pidä huoli siitä, että kasvosi hehkuvat jatkossa aina raikkaina.

Virhe 1: Valitset silmämeikkiisi vain yhtä väriä

Kasvonpiirteiden korostamisessa kannattaa käyttää avuksi eri värisävyjä, sillä silloin ilme kirkastuu. Sen sijaan, että luomille tai kasvoille valitsisi vain yhtä värisävyä, kannattaa rohkeasti opetella hyödyntämään eri värisävyjä, jotta kasvonpiirteet erottuvat entisestään ja ilme raikastuu.

Virhe 2: Käytät vääränväristä peitevoidetta

Peitevoide on tärkeä valita tarkkaan kasvojen oikean värisävyn mukaan ja etenkin silmänympärysiholla vääränvärinen voide voi luoda ei-toivotun mielikuvan väsyneistä kasvoista. Peitevoide onkin hyvin tärkeää levittää hyvin valaistussa tilassa, jotta mahdollisimman luonnollinen värisävy löytyy.

Virhe 3: Et käytä pohjustusvoidetta

Pohjustusvoide on korvaamaton apu siinä, että silmämeikki pysyy, eikä leviä kasvoilla päivän aikana. Etenkin rajausten ja luomivärin alla kannattaa käyttää pohjustusvoidetta, joka takaa sen, että ilme pysyy raikkaana läpi pitkänkin päivän.

Virhe 4: Käytät liikaa puuteria

Puuteri on tärkeä apuväline ihon kiillon vähentämisessä ja meikkivoiteen kiinnittymisessä iholle. Jos puuteria on iholla paljon, näyttävät kasvot kuitenkin helposti väsyneiltä tai jopa vanhemmilta. Tästä syystä puuteria kannattaa sipaista kasvoille aina vain keveästi – älä sekoita kaunista luonnollista hohdetta ihon kiiltämiseeen!

Virhe 5: Et käytä kosteusvoidetta

Kosteusvoide on hyvin tärkeä osa ihonhoitorutiineja. Meikin alle on syytä levittää kerros omalle ihotyypille sopivaa kosteuttavaa voidetta myös siksi, että kuivalle kasvoille levitetty meikki voi antaa kasvoista väsyneen kuvan.

Virhe 6: Eyelinerisi on vääränsävyinen

Kasvojen luonnolliseen sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota meikkituotteita valittaessa myös siksi, että tietyt sävyt voivat saada kasvot näyttämään väsyneiltä. Silmiä kehystävän eyelinerin värisävyn kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä, että kylmänsävyisille kasvoille kannattaa valita viileää eyeliner ja lämpimänsävyisille kasvoille lämpimämpi eyeliner-sävy.

Virhe 7: Käytät harmaata meikkiä

Harmaaseen taittuvat meikkisävyt eivät usein tuo kasvojen parhaita puolia esiin ja saattavat tehdä koko lookista hieman väsyneen näköisen. Raikkaammissa sävyissä pitäytymällä voi sitä vastoin varjella raikasta meikkityyliä ja saada kasvot hehkumaan entistä pirteämmin ja upeammin.

Lue myös:
(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat