6 kuoli Oslon palossa - osa pelastautui hyppäämällä ikkunasta

Kuusi ihmistä on kuollut varhain aamulla nelikerroksisen asuintalon tulipalossa Oslossa. Lisäksi toistakymmentä sai vammoja. Ainakin yhden loukkaantuneen tila on vakava.

Palokunta sai hälytyksen palopaikalle hieman ennen aamuneljää. Kun palomiehet saapuivat paikalle, talo oli jo ilmiliekeissä. Asukkaat eivät pystyneet pelastautumaan itse, koska porraskäytävä oli liekeissä.

Palopäällikön mukaan palo sai todennäköisesti alkunsa rappukäytävästä, mistä se levisi vanhan asuinrakennuksen käytäville.

- Liekit saivat todennäköisesti lisää pontta aina, kun ovi porraskäytävään avattiin, sanoi poliisin edustaja Grethe Löland aamulla palopaikalla.

Palokunnan saapuessa asukkaat yrittivät päästä ulos ikkunoiden kautta. Kaikki ylimpien kerrosten asukkaat täytyi pelastaa palavasta talosta palotikkaiden avulla.

Monet asukkaista värjöttelivät ikkunalaudoilla pelkissä yöpaidoissa tai alushousuissa tikkaita odotellen. Tuli saatiin kuitenkin hallintaan varsin nopeasti.

Aluksi epäiltiin, että talon hätäuloskäynti olisi naulattu umpeen. Palopäällikkö Nils Kristiansen torjui kuitenkin tiedon.

- Rakennus täytti kaikki paloturvallisuusmääräykset, siitä ei ole epäilystäkään, hän totesi.

Norjan oikeusministeri Knut Storberget ilmoitti päivällä, että palon syy selvitetään perinpohjaisesti.

Rakennuksen omistaa Olav Thon, jolla on useita hotelleja ja muita kiinteistöjä Oslossa. Hän lupasi, että kymmenet palosta evakuoidut saavat katon päänsä päälle.

Talossa asui liki 50 ihmistä.

(MTV3-STT-NTB-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat