5 syytä katsoa Johanna Vuoksenmaan uusi Ex-Onnelliset-sarja

Johanna Vuoksenmaan uusi ohjaus ja käsikirjoitus Ex-Onnelliset alkaa MTV3-kanavalla. Listasimme viisi syytä, miksi sarja kannattaa katsoa.

1. Näyttelijät

Sarjan pääosissa loistavat Miia Nuutila, Mikko Nousiainen, Jarkko Pajunen, Essi Hellén, Jonna Järnefelt ja Pertti Sveholm. Johanna Vuoksenmaa on onnistunut roolivalinnoissaan. Tähtinäyttelijät antavat tarinalle kasvot. Erityisesti Miia Nuutila vakuuttaa heti ensimmäisessä jaksossa. Monet näyttelijöistä ovat itsekin käyneet läpi avioeron.

2. Nokkela huumori

Komedia ei ole helppo laji, ja Johanna Vuoksenmaa tuntuu onnistuvan siinä kerta toisensa jälkeen. Muun muassa Klikkaa mua -sarjan ja 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan käsikirjoittanut ja ohjannut Vuoksenmaa tunnetaan nokkelasta ja aidosta huumoristaan. Hän osaa käsitellä vakavia aiheita komedian keinoin.

3. Ennennäkemätön konsepti

Ex-onnelliset rakentuu ennennäkemättömän konseptin ympärille. Vuoksenmaa on toiminut ohjaajan ja käsikirjoittajan roolin lisäksi arkkitehtinä ja suunnittelut uudenlaisen eroasunnon. Draamasarja kertoo viidestä lapsiperheestä, joissa vanhemmat ovat juuri eronneet.

Vanhemmat muuttavat samaan kerrostaloon, joka on rakennettu nimenomaan eronneiden lapsiperheiden tarpeita ajatellen.

Talossa on kaksi rappua, A- ja B-raput. Toinen vanhemmista kulkee kotiinsa A-rapun kautta ja toinen B-rapun kautta. Lapsien ei tarvitse muuttaa asuntoa, sillä vanhempien asunnot voidaan yhdistää muuhun asuntoon sähköoven avulla.

4. Johanna Vuoksenmaan ohjaus ja käsikirjoitus

Vuoksenmaa tunnetaan kyvystään tehdä loistavaa komediaa aiheista, joista on oikeassa elämässä vaikea löytää mitään hauskaa.

Ex-onnelliset sarjan henkilöt ovat lähtökohtaisesti vaikeassa elämäntilanteessa. Heillä on takanaan avioeroa. Silti henkilöt tuntuvat löytävän elämästään pieniä iloja ja naurun aiheita.

5. Koskettava ja aina ajankohtainen aihepiiri

Avioerot koskettavat jollain tapaa melkein jokaista suomalaista. Joko ihminen on itse eronnut tai joku hänen ystävistään tai lähisukulaisista on eronnut. Sarjassa kuvataan avioeroihin liittyviä tilanteita realistisesti eikä ruusunpunaisten lasien läpi.

Sarja käsittelee avioeroa monelta kantilta, niin vanhempien, lasten kuin uusien mies- ja naisystävienkin näkökulmasta. Sarjassa pureudutaan herkkiin aiheisiin, kuten pettämiseen parisuhteessa ja siihen, kuinka avioero vaikuttaa lapsiin. 

Katso videolta, kun Essi Hellén kertoo roolihahmostaan. 

Ex-Onnelliset alkaa MTV3-kanavalla maanantaina 12.9. klo 21!

Lue myös:

    Uusimmat