5 asiaa, jotka Simpsonit tiesi autoista kauan ennen muuta maailmaa

Televisiosarja Simpsonit on vuosien saatossa onnistunut ennustamaan lukuisia merkittäviä tapahtumia aina Donald Trumpin presidenttiydestä Kreikan talouskriisiin, WTC-iskuun ja jopa Higgsin bosoniin. Ei siis ole yllättävää, että jokunen automaailmaakin koskeva veikkaus on käynyt toteen.

Simpsonit sai ensiesityksensä joulukuussa 1989. Sittemmin sarjaa on tehty 29 tuotantokautta ja 629 jaksoa. Yhdysvalloissa se on kaikkien aikojen pisimpään yhtäjaksoisesti jatkunut piirrossarja ja tilannekomedia.

Sarja on pullollaan viittauksia länsimaiseen yhteiskuntaan sekä populaarikulttuuriin. Monet sarjassa nähdyt, fiktiivisiksi tarkoitetut, tapahtumat ovat kuitenkin käyneet toteen vuosien päästä. Näin kävi muun muassa Donald Trumpin presidenttiyden kanssa.

Osa sarjan tekemistä ennustuksista on käynyt toteen myös autojen kohdalla.

1. Katumaastureiden nousu

Helmikuussa 1998, sarjan yhdeksännellä tuotantokaudella nähtiin jakso, jossa mainostettiin kuvitteellista Canyonero-nimistä autoa, joka yhdisti "eurooppalaisen urheiluauton ohjautuvuuden" ja "vankkatekoisen nelivedon". Kuulostaako tutulta?

2. Lisävarusteiden kanssa vain taivas rajana

Tehdasasenteiset lisävarusteet eivät varsinaisesti tehneet läpimurtoaan kuin vasta 2000-luvun alussa. Homer kuitenkin nähtiin jo vuonna 1991 täysin hänen toiveidensa mukaisesti kustomoidun auton ratissa. Autossa oli muun muassa tavallista suuremmat mukitelineet, joita esimerkiksi Rolls-Royce tarjoaa tänä päivänä.

3. Keskenään kommunikoivat ja apua soittavat autot

Vuonna 1999 sähköautoja pidettiin suuren yleisön keskuudessa lähinnä huonona vitsinä. Tuotantokaudella 11 nähdyssä jaksossa Homer otti koeajolle sähköauton, mutta ajoi sen hetkeä myöhemmin alas jyrkänteeltä. Auto ilmaisi olevansa tulessa ja pyysi apua, vähän niin kuin nykyautotkin osaavat tehdä.

4. DeLoreanin paluu

DeLorean DMC-12 oli 1980-luvulla kulttimaineeseen nousseissa Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa esiintynyt auto. Vuonna 1996 Simpsoneiden seitsemännellä tuotantokaudella auto nähtiin Troy McCluren ja Margen siskon Selman hääautona. Vuonna 2015, DeLorean Motor Company ilmoitti herättävänsä ikonisen DMC-12:n jälleen henkiin.

5. Autonomiset autot

Autonomisuus lienee automaailman kiistanalaisin teknologia tällä hetkellä. Simpsoneiden vuonna 1999 esitetyssä jaksossa Homer nukahtaa rekan rattiin, mutta herätessään huoltoasemalta, tajuaa sen ajaneen itsestään. Kyseessä oli rekka, joka oli varustettu rekkakuskien elämää helpottavalla, kuvitteellisella Navitron Autodrivella.

Lähde: DriveTribe

***

2:12

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja