30.11. Joulupöydän jälkiruokajäädykkeet

Kääretorttupohja

  • 4 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Leikkaa pohjasta sen muotoisia kuivoita kun jäädyke astia on.

Perusjäädyke

  • 3 keltuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk maitorahkaa

Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Vaahdota erikseen kuohukerma. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto keskenään. Lisää sekaan rahka. Sekoita hyvin.

Suklaa-mantelijäädyke

  • 1 annos perusjäädyke pohjaa
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 50 g mantelimurskaa

Lisää sulatettu suklaa ja mantelimurska jäädykepohjaan ja sekoita hyvin. Kaada jäädykevuokaan ja vuoraa vuoan päällinen kääretorttupohjalla. Suojaa kelmulla ja pakasta yön yli.

Karpalo-kinuskijäädyke

  • 1 annos perusjäädyke pohjaa
  • 4 dl karpaloita
  • 1 dl kinuskikastiketta

Sekoita karpalot jäädykepohjaan ja kaada kinuskikastike joukkoon. Vuoraa vuoan päällinen kääretorttupohjalla. Suojaa kelmulla ja pakasta yön yli.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat